Fredagslänkar

Jag tänkte försöka starta en ny tradition. Försöka sa jag. Jag följer ju ohemult många fotobloggar via mitt rss-flöde. Med inspiration av Siri på Nattens Bibliotek, så tänkte jag plocka ut ett gäng länkar som berört mig under veckan och som jag vill dela med mig av. Jag kommer inte att lägga jättemycket tid, bara kärlek, så får vi se hur länge jag mäktar med.

 1. om att utveckla sitt fotografi med hjälp av koncept och skisser. Det är inte så ofta man ids skissa, men det är väl värt det när man väl gör det.
 2. Samtal med fotografen Daniel Weisser. Hans bilder är ljuvliga, diptykerna lämnar mig ordlös. Det enkla är det svåra som man brukar säga. Varför inte gå vidare och besöka Daniel Weissers sajt?
 3. Det väsentliga reducerat. Vanligtvis ger jag inte mycket för Fine art nude-genren, men det här gillar jag.

Dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Bloggy
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Pusha
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Tumblr
This entry was posted in Fredagslänkar and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

4 Comments

 1. Posted 14 januari 2011 at 11:09 by Nattens bibliotek | Permalink

  Vad roligt att du blev inspirerad! Jag lägger till dig i länklistan i inlägget Första inom foto! :-)

  Ett sätt jag kommit på för att göra länklistan snabbare är att stjärnmärka i Reader och att använda Instapaper. Sedan sammanställer jag torsdag kväll inför publicering fredag morgon. Kram på dig!

 2. Posted 14 januari 2011 at 16:44 by Stina | Permalink

  Tack, Siri, Instapaper verkar superduper, det ska jag köra!

 3. Posted 14 januari 2011 at 23:24 by Mia* | Permalink

  Hej och tack för att du delar med dig! Jag behöver tips såväl som inspiration – och tror inte att jag är ensam om det heller, så jag talar nog för fler tysta.

  Dina självporträtt inspirerar, för övrigt – kan jag ju passa på att skriva när jag för en gångs skull tar bladet från munnen. Själv tänker jag en del på det, men har ännu inte börjat självporträttera – tror dock att det vore väldigt nyttigt, både av fotografiska och självbildliga anledningar. Det kommer…

 4. Posted 14 januari 2011 at 23:35 by Stina | Permalink

  Du vet inte hur glad du gör mig ;) Och du har rätt. Allt har sin tid. Det blir bara tråkigt om man forserar. Man ska göra det som känns rätt och kul!

One Trackback

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Stina Bjurström. Stina Bjurström said: Fredagslänksamling http://bit.ly/gAwhpW (veckans mest intressanta inom #foto) ska jag försöka göra till en ny tradition på bloggen. [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>