Carried away – Sara Arnald på resa

En av mina absoluta favoriter av samtidsfotografer är och förblir Sara Arnald. Jag har skrivit om henne tidigare. Det är något i hennes bildspråk som gör att ingen bild jag ser av henne nånsin går mig spårlöst förbi. Varje bild är stark och precis, samtidigt som de tillsammans ger ett sammanhang utöver varje enskild skildring.

Just nu håller Sara på med ett väldigt speciellt projekt. Hon reser runt i sydostasien med en mellanformatskamera från Phase One, med vilken hon dokumenterar sin resa. En mellanformatskamera är både stor, dyr och otymplig, det är inte det enklaste projektet.

Bilderna jag sett hittills är magiska, och jag gillar programförklaringen jättemycket. Jag tänker följa henne på hennes resa, det hoppas jag du också gör!


  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stina Bjurström, Stina Bjurström. Stina Bjurström said: Fotoresereportage utöver det vanliga: http://www.merantusenord.se/2010/12/26/carried-away-sara-arnalds-pa-resa/ […]

  2. Peter skriver:

    Tack för länken Stina! Tittar in och önskar dig ett Gott Nytt År. Vet att jag är usel på att kommentera i andras bloggar, men du är inte bortglömd. Har alltid fått inspiration av dina bilder.

Leave a Reply

Carried away – Sara Arnald på resa
loading..