Portfoliovisning

Jag har precis kommit hem från Fotografiska där jag visat upp min portfolio, ni vet, det jag trodde jag skulle göra för exakt en månad sen. Eller, i ärlighetens namn, mitt utkast till portfolio. Dels visade jag för Nina Korhonen dels för JH Engström. Nu tänker jag inte gå in så mycket i detalj, men jag måste berätta att det var en riktigt, riktigt givande upplevelse. Att det var möjligt att få så mycket konstruktiv input på en halvtimme från respektive fotograf trodde jag knappt var möjligt.

Det jag fick med mig från båda var tolkningar av bilderna, vilken typ av bilder jag ska jobba vidare med, vad jag inte ska jobba med och varför just de bilderna inte stämmer (vilket stämde ganska väl med min egen känsla), samt metoder för att komma vidare som fotograf och i det långa loppet göra portfolion mycket starkare. Både Nina och JH var inne på att jag ska ta god tid på mig att samla bildmaterial (5 år kanske) och att det är primärt mina självporträtt jag ska jobba vidare med. JH menade att en del av mina naturbilder också är en sorts självporträtt och att jag borde kunna använda dem också.

Förstå vilken kick det här är?! Att bli tagen på allvar av de här fotograferna, var för mig inte helt självklart, till att börja med. Och sen att få den här knuffen, den här hjälpen, den här inspirationen. Jag kan nog faktiskt inte säga så mycket mer, för jag känner mig lite yr i skallen.

Bilden nedan tyckte Nina Korhonen väldigt mycket om 🙂

10 Comments

 1. Helena Kulle 16 december 2010 at 10:39 #

  Åh vad roligt för dej 🙂
  Kan tänka mej att det är en kick som heter duga! Det är du väl värd, dina bilder är underbara.
  KRAM

 2. Stina 16 december 2010 at 11:51 #

  Tack, allra sötaste!!!

 3. Karin Crona 16 december 2010 at 21:23 #

  Ja, vilken kick det måste vara! Modigt också, att visa upp det man gjort, sätta sin självbild på spel (i ditt fall i dubbel bemärkelse) och sedan få utdelning på det. Starkt jobbat, Stina!

 4. Fredrik 16 december 2010 at 22:33 #

  Fan, vilka bilder. Jag blir avundsjuk på ditt enkla men exakta infånganden av upplevelser. Du har en bild från en sommarnatt. Den är lite suddig och blå av nattens kalla ljus. Stugornas landtärnor visar vägen till värme när man nödgats ut barfota i den råa daggen en tidig morgon.
  Stämmer säkert inte alls med din upplevelse, men jag beundrar dig för att du ser skönheten i det enkla, låter det enkla också vara ett sätt att komponera bilden på och du har begåvningen att faktiskt fånga det där vackra som döljer sig mitt framför näsan på oss.

  Lycka till.
  Fredrik

 5. Lennart Strömberg 16 december 2010 at 23:03 #

  Jag hade den enorma turen att ha Nina Korhonen som lärare när jag gick på Kulturamas fotolinje. Det var HON som fick mig att inse just hur man ska se…

 6. Ulla 17 december 2010 at 1:00 #

  Never seen your photos more closely than this but I think I like them. I´ve a new-started interest in photos since I´ve bought a DSLR -camera. I have looked a lot at what our new possibilites can do.
  Wish you all the best!
  Ulla

 7. Stina 17 december 2010 at 16:30 #

  Åh, tack för alla fina kommentarer, jag blir alldeles rörd!

 8. Maria 08 april 2011 at 9:55 #

  Att komma till din hemsida och se dina bilder känns som att komma hem.

  När jag surfar runt på webben så funderar jag ofta på om det verkligen bara finna vackra unga fotografer som tar massa med snygga självporträtt. Finns det inga vuxna människor, måste allt vara så sött och gulligt? Amatörfotograf som jag är så har jag fotat så mycket som är sött/vackert/fint men sedan en tid stillbaka så känns det inte nog jag vill något mer, jag vill att mina bilder ska spegla mig och inte bara det som porträtteras.

  Och så kom jag hit och får se dina bilder, känslan i dina bilder är helt otroligt vacker och dina självporträtt berör mig djupt, jag har dragits som en magnet tillbaka hit i flera dagar nu så ett stort TACK för att du genom dina fotografier har lyst upp en väg som jag inte trodde fanns. Jag har kommit ”hem” .

 9. Stina 09 maj 2011 at 21:04 #

  Tack, jag blir alldeles rörd!

 10. Stina 09 maj 2011 at 21:06 #

  Och det är precis det som driver mig, precis det du beskriver!

3 Trackbacks

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Stina Bjurström, Fotografiska. Fotografiska said: RT @stina_stockholm: Bloggat om Portfoliovisning på #fotografiska som var en kick!: http://bit.ly/dE9lDa […]

 2. By Gott nytt år! | Mer än tusen ord on 31 december 2010 at 17:58

  […] fotograf, mycket tack vare enormt duktiga lärare som Stefan F Lindberg och Göran Segeholm. Den portfoliovisning jag gjorde för nån vecka sen med Nina Korhonen och JH Engström hjälpte mig att veta vad jag ska […]

 3. By Phase to face | Mer än tusen ord on 12 januari 2011 at 23:16

  […] En av de saker JH Engström sa till mig, och som jag tog fasta på, var att variera mer. Att jobba både med detaljer och visa mer av […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*