Barcelona i svart och vitt

 

 

 

 

 

 

 

 

15 Comments

 1. Pierre 01 december 2010 at 8:20 #

  Tycker det är underbara bilder Stina! Det är något med gatufoto som gör att det inte är min grej heller. Kan inte sätta fingret på det. Jag gillar nog att ha mer tid för planering.

 2. Stina 01 december 2010 at 8:48 #

  Tack, Pierre! Jag lever nog mycket för spontana bilder iofs, men vill gärna komma folk närmare, och det gör man inte med främlingar, tänker jag…

 3. @ficklampa / Andreas Suojanen 01 december 2010 at 8:57 #

  Att du skulle vara dålig på gatufoto är bara skitsnack, du är helt fantastisk, episk och alla de där stora orden. Går inte att beskriva i ord ändå…

  Sen den sköna gråskalan du får till, kombinerat med kontrasten och den svaga färgtonen är pricken över i:et, som får bägaren att rinna över. Helt sjukt episkt.

 4. Björn 01 december 2010 at 9:54 #

  Mycket fina bilder!

  Visst fotar du i färg och konverterar sedan till svartvitt i datorn?

 5. Stina 01 december 2010 at 10:08 #

  @Björn: tack! ja det är helt riktigt. Just de här bilderna hade jag tänkt färg, men var på svartvitt humör igår 🙂 @Andreas: njae jag säger nog inte att jag är dålig på det för då hade jag inte visat upp bilderna 🙂 Däremot är jag inte helt konfertabel med det, och då kan man ju välja att jobba med den känslan, om man brinner för det, eller strunta i det om det finns annat man brinner mer för, villket är mitt fall. Tack för din fina fina input. Du gör mig galet glad!

 6. Jenny 01 december 2010 at 10:18 #

  Jag älskar gatufoton! Speciellt från andra kulturer där man kan riktigt känna hur exotiskt det känns.

  Tyvärr är jag precis som du. Jag vågar nästan aldrig fota i sådana situationer eftersom jag är livrädd att människor ska ta illa vid sig. Och att gå fram till en främling och fråga om man får fotografera dem är skitläskigt! Tusan också!

  Tycker dina bilder är kanonfina! Stämningen känns lite sådär dyster och spännande på något sätt…

 7. Stina 01 december 2010 at 10:21 #

  Tack snälla Jenny! Om du brinner för gatufoto tycker jag du ska försöka gå gatufotoutbildningen på fotografiska, om du har möjlighet. Den har jag hört mycket gott om, och där jobbar man just med att våga närma sig folk på stan.

 8. ellencharlotta 01 december 2010 at 17:12 #

  Mycket intressanta gatubilder, tycker du verkligen satt din egen prägel på dessa! Supersnyggt!

 9. Niklas Johansson 01 december 2010 at 17:27 #

  Mycket fint,önskar jag fick till bilder som dessa.
  men är bara att inse att man inte har det där som gör det.

 10. solveig 01 december 2010 at 20:35 #

  Synd att du inte tycker gatufoto är kul för du har ju talang för det! Jag har utmanat mig själv genom att gå runt med en liten pocketkamera som en riktig turist. Vinsten har blivit att folk blir väldigt avslappnade på mina porträtt, något jag verkligen kan rekommendera! Håller med dig om att smygfota är fusk, när man har hållit på ett tag känner man när det är ok eller inte att fotografera.

 11. Okonsten 02 december 2010 at 12:36 #

  Skönt att få medhåll. Trodde en del skulle läsa mitt inlägg och tycka att jag var bortskämt. Vilket inte är fallet. Har du känt länge att fotoglädjen inte infunnet sig? För mig har det varit så mer eller mindre sedan i slutet utav Augusti.

  Men hoppas på att nu när jag har insett vad det kan bero på att glädjen kommer tillbaka. Hoppas den gör det för dig med.

 12. Anna-Lena 03 december 2010 at 22:10 #

  Hej där Stina! Verkligen bra foton.. Suveräna! /Anna

 13. Stina 04 december 2010 at 13:33 #

  Jättetack, Anna!!!

 14. CJ 13 januari 2011 at 16:40 #

  Mycket fina bilder! Jag gillar känslan!

 15. Stina 13 januari 2011 at 20:51 #

  Tack!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*