Om inspiration och brist på sån

En tid har jag känt att jag varit i en sorts svacka. Det har inte varit självklart att vilja plocka upp kameran och plåta och det har plågat mig, för jag har inte riktigt förstått varför. Jag har skjutit på mina projekt och gjort annat.

Ibland behöver man göra annat, såklart, men att inte vilja göra det jag älskar mest oroar mig ändå. Det oroar mig för jag blir rädd att inspirationen inte ska komma tillbaka igen. Något värre kan jag inte föreställa mig.

Nu tror jag i och för sig inte man kan leva på inspiration enbart om man ska jobba kreativt. Då kan man få vänta väldigt länge på att det ska bli nåt. Jag tror mer på att sätta mål, jobba stenhårt, inte ge upp. Jag tror på uthållighet.

Men ändå, så blir det så ofantligt mycket lättare att jobba när man har inspiration. När lusten finns där. Idag har jag blivit inspirerad av en massa saker. Av Fotografiska och av att titta på foton som slår undan benen för mig, av Fotosöndag och av att att utmana mig själv att ta mig an ett nytt tema så långt jag förmår just idag. Av responsen jag får därifrån. Bilderna här nedanför är tagna för Fotosöndag, på temat oskärpa.

Fast inspiration behöver inte nödvändigt vis komma från andra bildskapare. Inget kan kicka igång mig som ett TED-tal. Jag blir också oerhört inspirerad av bloggen Nattens bibliotek där Siri skriver vackra, kloka vardagstankar som stöttar och ger trygghet, som håller ensamheten på stång. Äktheten och närheten ger sånt hopp. Mitt nästa projekt hoppas jag förresten blir  med just Siri. För nu är jag igång igen, tror jag.

Hung up
Hung up

Unfocused
Unfocused

3 Comments

 1. Stefan 07 november 2010 at 22:18 #

  Jag tillåter mig själv inspireras av dina bilder. Du har oftast väldigt intressant komposition och skärpedjup.

  Häromdan gick jag igenom hela ditt flickr-flöde, OMG du vad du har utvecklats!

  Tack för inspirationen!

 2. Nattens bibliotek 07 november 2010 at 22:35 #

  Men Stina, nu blir jag ju alldeles tårögd…så varmt det känns inombords…jag vill också göra något med dig! Stor kram!

 3. Stina 07 november 2010 at 22:39 #

  Siri, vi ska, vi måste. Jag har fått input på mina idéer och har en del tankar själv. Vi måste träffas! Stefan, tack! Här är det jag som blir tårögd…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*