Dela bloggar och bokmärken med mig

Jag är en samlare av stora mått när det gäller länkar till t.ex. bloggar om foto och fotografer. För att kunna hålla reda på alla dessa länkar använder jag ett par verktyg som jag numera inte kan tänka mig att vara utan. Eftersom det är webbtjänster jag använder är en bieffekt att jag kan dela med mig av mina samlingar, vilket jag gör nedan.

Det första verktyget jag vill berätta om (igen) är Google reader. Vad Google Reader är, och hur det fungerar kan du läsa i Supermumins artikel ”Skaffa Google reader – bästa rss-läsare som finns”. Bloglovin, som jag själv lagt upp min blogg på, är en variant på detta. Skillanden är att i Google reader kan man läsa hela artikeln och behöver inte klicka sig vidare. Man spar tid och kan läsa fler bloggar (om inte bloggaren bestämt att man bara får se rubbe och ett par meningar, vilket är synd, för de bloggarna hinner jag inte med). Det fina med Google reader är dessutom att jag kan dela med mig av mina prenumerationer. Här är länken för att prenumerera på mina prenumerationer: http://www.google.com/reader/shared/stinabjurstrom. Den här prenumerationen är ganska omfattande och innehåller i princip enbart fotorelaterade artiklar.

Det andra verktyget jag vill rekommendera är Delicious. Det här är verktyget för att samla sina bokmärken och tagga upp dem, så att man hittar dem när man behöver dem. Det där problemet med att man inte har samma bokmärken på jobbet som hemma, det slipper man alltså med det här verktyget. Jag rekommenderar att man använder den plug in som finns till Firefox (finns till Safari också, men är inte lika bra) för då funkar det precis som när man bokmärker i webbläsaren. En bra sak med Delicous är att man kan plocka upp bokmärkena och visa upp dem på sin blogg, vilket jag gör här till höger. Om du vill kolla på mina bokmärken (både foto och lite webb och lite annat) så hittar du dem här: http://delicious.com/christinarad.

Hur gör du för att hantera dina favoritbloggar och bokmärken?

One Comment

  1. anna 21 april 2010 at 19:35 #

    Hantera och hantera, jag känner att det börjar bli mycket! Jag har aldrig använt mig av googlereader, fick det inte att funka i början och sen hittade jag sage, en addon till firefox som gör att jag har rss-listan som en sidebar, perfekt! så där har jag delat upp i mappar beroende på ämne och det funkar. Problemet är att rss.läsaren växer och mer och mer tips till nya bra och det är mycket svartmarkerat nuförtiden. Fördelen är ju att jag kan läsa när jag hinner!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*