À la recherche du temps perdu

Slussen

Slussen

Slussen, Stockholm.

När jag var ung och hade energi läste jag Proust på franska. Och gillade. Jag vill läsa om och se om läsupplevelsen är densamma, eller kanske till och med större. Även om det säkert finns 1000-tals fotoprojekt som inspirerats av denna 10-volymsroman där nästan inget händer, så funderar jag på om jag inte ska göra ett fotoprojket ”på spaning efter den tid som flytt”, ett riktigt långt ett… Ni får se.

Tankarna har nog att göra med  att jag blir grymt inspirerad av fotografen Stefan Bladh, som jag hittat via Göran Segeholms Bildradion. Kolla hans bilder och det här inslaget, så förstår ni vad jag menar.

4 Comments

 1. Annika 15 april 2010 at 8:30 #

  Åh jag gillar dessa! De känns mycket mer intressanta tack vare oskärpan och bruset. Sånt som man alltid försöker undvika i vanliga fall, men här gör det sig så underbart bra. Drömmande.

  Fotoprojektet låter mycket spännande!

 2. Stina 15 april 2010 at 8:40 #

  Tack, Annika, jo du har rätt. Men min fotolärare skull kalla det ”korn” och inte brus, vilket till och med låter snyggare, hihi.

 3. Annika 15 april 2010 at 8:45 #

  Haha, okej.. Korn då 🙂

  Och jag har svarat på ditt mail redan 🙂

 4. @ficklampa 15 april 2010 at 10:23 #

  Ok! ska ta mig en titt där, alltid kul med ny inspiration… 🙂

  riktigt härliga bilder här ovan också, gillar den här stilen (om den görs rätt).

One Trackback

 1. […] På samma tema. […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*