Mer om Emma Karlsson, vinnare av POW 3

Här svarar Emma på de vanliga frågorna jag ställer till varje vinnare – Grattis igen, Emma!

1) Berätta lite om bilden, hur den kom till, vad du ville förmedla, vad du kände etc.
Jag är ganska (väldigt) twilight-tokig av mig och ville göra någon bild som gav den känslan, kall, blek, vit och sånt som Stephanie Meyer beskriver vampyrer. Jag tog en massa självporträtt men blev inte nöjd med ett enda på hela ansiktet, så det slutade med att bara läpparna kom med.

2) Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av?
Jag kikar runt på bloggar och hemsidor hela tiden för inspiration, men musik och låtar ger mig också inspiration. Det gäller att hitta sitt sätt helt enkelt!

3) Favoritfotograf, har du någon/några?
När det gäller Naturfotografer står helt klart Jim Brandenburg högst upp på listan, alla hans foton är underbara, han är helt otrolig. (Något som verkligen, verkligen är värt att kolla in är hans vargfoton.) Och sen är även norska Per Eide väldigt duktig. Och svenska Mikael Olsson (på www.lundlund.com).

När det kommer till Porträttfotografer vet jag faktiskt inte, är inte så insatt. Hm, Camilla Åkrans (även hon på www.lundlund.com) är duktig och får med mycket känslor i bilderna. Men sen finns det även en himla massa andra duktiga fotobloggare, men någon specifik vet jag inte.

4) Hur länge har du fotograferat?
Oj, det måste varit sen sommaren 2007. Började då fotografera med min HP 4mp-kamera, haha. Sen har intresset bara växt liksom!

5) Hur ofta fotograferar du?
Nu har skolan i princip tagit över hela min fritid, men jag fotograferar jag så ofta jag hinner. Det brukar väll bli kanske två till tre gånger i veckan.

6) Systemkamera eller kompakt, eller båda?
Om du syftar på vilken jag använder är det en systemkamera. Nikon D60. Fick den i konfirmationspresent för snart ett år sen, innan det hade jag en av Olympus kompaktkameror.

7) Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest?
Jag älskar att fota både natur och porträtt, men nu har jag börjat tröttna på naturfoton så jag säger porträtt! Tyvärr brukar det bli mest naturfoton ändå. När det gäller att kolla på, på bloggar o.s.v, tycker jag nog naturfoton.

8) Svartvitt eller färg?
Det beror på motivet, en del bilder passar inte alls i svartvitt medan en del blir så himla mycket bättre då. Bilden jag vann med till exempel ser mycket bättre ut i svartvitt. Men oftast blir det nog mest färgbilder.

9) Aktuella projekt?
Inget speciellt. Försöker få tag på personer att ställa upp på porträtt, men det är inte så lätt som det låter haha! Jag är riktigt sugen på att åka på något ställe och fotografera landskap och natur men jag har inte kommit på riktigt än vart jag ska.

10) Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till?
Min flickrsida (om den inte redan är länkad?), http://flickr.com/photos/emmakarlsson och min blogg, http://photosbyemma.wordpress.com! 🙂

Några av Emmas favoritbilder:

50

55

59

52

2 Comments

 1. erica 14 april 2010 at 12:48 #

  härlig sista bild.
  synd att jag inte har flickr som är uppdaterad (har glömt lösenordet också hehe), skulle vilja vara med och tävla nån gång!
  kram!

 2. erica 14 april 2010 at 15:20 #

  oh ja, kanske ska tänka på det o börja om lite med favoriter 😉 gäller bara att ta sig tid först 🙂

  tack, gillar din med så jag blir glad!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*