La Mer

Ibland händer det att jag får en låt på huvudet när jag jobbar med bilder. Ibland är det en härligt sötsliskig fransk chanson… Silverreflexer sjunger han bl.a. om, Charles Trenet.

Havet

Havet

Havet i Skåne

Havet

La mer
Qu’on voit danser le long des golfes clairs
A des reflets d’argent
La mer
Des reflets changeants
Sous la pluie

La mer
Au ciel d’été confond
Ses blancs moutons
Avec les anges si purs
La mer bergère d’azur
Infinie

Voyez
Près des étangs
Ces grands roseaux mouillés
Voyez
Ces oiseaux blancs
Et ces maisons rouillées

La mer
Les a bercés
Le long des golfes clairs
Et d’une chanson d’amour
La mer
A bercé mon coeur pour la vie

8 Comments

 1. Helena 07 april 2010 at 0:00 #

  Önskar jag förstod texten 🙂 Men min franska är lite ringrostig, eller snarare icke existerande.
  Men bilderna gillar jag, snygg redigering.
  Natti natti…
  KRAM

  Hoppas förresten Skånevistelsen varit bra…

 2. Pierre 07 april 2010 at 6:44 #

  Härliga bilder som får mig att sakna kusterna. Ha en bra dag.

 3. Stina 07 april 2010 at 9:41 #

  Är det månne Smygehuk på bilderna?

 4. Annika 07 april 2010 at 10:02 #

  Sv: Tack tack tack Stina! Du får gärna kommentera mera, jag blir så glad av dina kommentarer. Särskilt eftersom de är mer utvecklande än de vanliga ”fin bild” som man annars alltid får 🙂 Helt klart värda att vänta på, så att säga!

  Jag längtar till havet när jag ser de här bilderna. Så oändligt.

 5. ficklampa / nvrmnd 07 april 2010 at 20:29 #

  Härliga bilder darling! gillar ditt bildseende och efterbehandling! <3

 6. Anna-Lena 07 april 2010 at 23:53 #

  Hej Stina!

  Härliga saltstänkande doftande bilder..
  Har gått med i din grupp på Flickr..:-) Fniss Jag har bara några få bilder där men det kanske blir fler. Jag tycker du har gjort en kul ”grej”.. Måste erkänna att jag inte riktigt satt mig in i hur Flickr funkar, men din lilla fototävling gillade jag.

  Allt gott!..Vi kanske ses nästa vecka på Sthlms fotoklubb?

  /Anna-Lena

 7. Stina 08 april 2010 at 23:07 #

  ficklampa: gulle dig!
  anna-lena: tack! kul att du är med! Jag har skrivit två inlägg här på sajten om flickr som kanske kan vara intressanta: http://www.merantusenord.se/2009/01/27/grejjen-med-flickr-eller-flickr-for-dummies-del-1-av-2/ och http://www.merantusenord.se/2009/02/01/grejjen-med-flickr-eller-flickr-for-dummies-del-2-av-2/. Vi ses på tisdag!

 8. Patrik 09 april 2010 at 1:55 #

  Fin bilder =D

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*