1038 av mina bilder har varit på Explore-listan på Flickr

1038 av mina flickr-bilder har Explore!

Jag brukar använda en app  som heter Scout från Big Huge Labs för att ta reda på om bilder jag publicerat på Flickr har varit på Explore-listan. Explore är ju en automatik som Flickr har för att filtrera ut de allra mest populära bilderna varje dag. Det ligger väl ett antagande bakom detta att om bilderna är populära, så är de också bra, vilket stämmer ibland, men ibland inte alls. Automatiken bygger på en hemlig sökalgoritm vid namn ”interestingness” som typ väger in hur många som kollat på bilderna, i hur många grupper den är publicerad, antal kommentarer (hur snart efter de publicerats) osv. 500 bilder om dagen får Explore, och det är såklart väldigt välgörande för självkänslan att få med sin bild på denna lista.

Idag när jag kollar på Scout, så ser jag att SAMTLIGA mina 1038 bilder varit med på listan. Haha. Det är ju den 1 april idag 🙂

3 Comments

 1. Annika 01 april 2010 at 21:08 #

  Sjukt kul 🙂 Gillar att alla är i nummerordning också..

 2. Rania 01 april 2010 at 21:38 #

  haha vad busigt! Jag hade ju lätt gått på det först och blivit jätteglad…

 3. Isabell Andersson 02 april 2010 at 15:47 #

  Jag gick på det. Inte med min då jag redan visste hur många jag har haft i explore men med din så trodde jag påt. Kollade bara som hastigast och såg först inte att bilderna låg i nummerordning ( vilket är suspekt )..

  men som sagt. Jag är väldigt lättlurad när det gäller småsaker.. 😉

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*