Sneakpeak Kristins och Marias vigsel i Katarinakyrkan 20/2 2010

För ganska exakt 2 veckor sen så fotograferade jag ett helt underbart bröllop när Kristin och Maria gifte sig i Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm. Det var en vigsel som trotsade vinterkyla och snöstorm med så en värme och kärlek som bara ett bröllop kan. Jag kan inte riktigt forumlera i ord hur speciell den här dagen var, utan hoppas att bilderna talar sitt tydliga språk. Lite extra härligt var det att det här var Katarinakyrkans allra första samkönade vigsel, och en av de första överhuvudtaget i Sverige.  Här kommer en sneakpeak som ni till och med får se före brudparet, som jag hoppas har det riktigt skönt på sin smedmånad i Thailand. Självklart är bilderna publicerade med brudparets godkännande!

 

8 Comments

 1. Helena 07 mars 2010 at 2:45 #

  Åh, den sista bilden är ju helt underbar 🙂
  Man blir varm i hela kroppen! Och så äntligen får vi gifta oss i kyrkan, inte för att jag går i dom tankarna, men ändå. På tiden att kärleken är på lika villkor.
  Helt övertygad om att deras smekmånad blir helt fantastisk.
  Hoppas allt är bra med dej Stina.
  Våren är på G här i Skåne och det är underbart 🙂
  KRAM
  Helena

 2. Simone 07 mars 2010 at 10:30 #

  Så fint. Den sista bilden är helt underbar!

 3. anna 07 mars 2010 at 13:08 #

  Härligt! Vad fina, håller med Helena om att den sista är superfin 😀

 4. Ichimusai 07 mars 2010 at 14:36 #

  Så fina bilder. Måste varit en härlig ceremoni också. Ett trefaldigt HURRA för att samkönade par kan få samma rättigheter som varit förbehållet det gamla kärnfamiljsidealet under så lång tid.

 5. Kerstin Ljungström 07 mars 2010 at 17:38 #

  Otroligt vackra bilder – precis så underbart, varmt och kärleksfullt var det! Ett fantastiskt bröllop med ljuvliga brudar och en suverän fotograf! Tusen tack för titten!
  Kerstin

 6. Lars Göran Asmundsson 07 mars 2010 at 17:46 #

  Wow, Stina! Det var fina bilder, verkligen. Nu blir vi ju ännu mer nyfikna på att se alla. Jag gissar att du inte lägger ut dem förrän brudparet har kommit hem.
  (Men: det blev en konstig rubrik till de här tjuvtittsbilderna. Maria kyrka är visserligen grannkyrka till Katarina, men det var ju i Katarina det ägde rum)
  Bästa hälsningar
  Lars Göran

 7. Stina 07 mars 2010 at 20:29 #

  TACK för alla fina kommentarer! Det var precis det jag ville säga, att det inte var en dag för tidigt med samkönade vigslar. Lars Göran, jag var förstås lite småtrött när jag skrev rubben, och har ju skrivit fel. Nu är det rättat. Ber om ursäkt för det :-).

 8. Lotta 08 mars 2010 at 14:54 #

  Vilka fina bilder Stina. Jag ser fram emot hela bildserien! Kärlek, svårare är det inte! 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*