Studiobesök hos City Studios

I slutet av förra året gick jag med i Stockholms Fotoklubb. I veckan var jag med på en av mina första aktiviteter med klubben. Vi fick nämligen möjlighet genom klubben att göra ett studiobesök på City Studios på Holländargatan i Stockholm. Thomas, ena delägaren, guidade oss kunnigt och pedagogiskt genom utrustningen och grundläggande ljussättning. Vi fick möjlighet att själva testa några scenarier på oss själva och på City Studios något bedagade skyltdocka som förmodligen varit med på måååånga bilder.

Jag har tidigare haft funderingar på att hyra studio, men inte riktigt tordats, eftersom jag inte vet hur studioblixtar funkar alls. Det visade sig vara väldigt mycket enklare än jag trodde, och nästan enklare än att jobba med de småblixtar som jag vanligtvis jobbar med.

City Studio går att hyra i city, och i Fruängen etc. Då finns det 5 studioblixtar med softboxar, paraplyer, honeycombs mm, samt svarta och vita bakgrunder som man kan använda, och en IR-sändare till kameran.  Alla priser mm finns på deras sida. Om någon av killarna finns på plats hjälper de gärna till, och som man kan se på Thomas bilder, så snackar vi skickliga ljussättare!

Fotoklubbsentusiast

Studion

Dockan

Thomas

Dockan

2 Comments

  1. Danne 24 januari 2010 at 13:12 #

    Spännande att se! Vi har hyrt studion om en månad, och det ser jag verkligen fram emot.

    Ska bli riktigt kul att få köra i en riktig studio med modeller framför kameran 🙂
    Hur fungerar den där fotoklubben? 😉

  2. Stina 24 januari 2010 at 14:10 #

    Danne: Jag har precis gått med i fotoklubben så vet inte riktigt. Vi har möten en gång i månaden, med olika typer av föreläsningar, vi har tävlingar, det ordnas utflyckter osv. Man träffar andra fotointresserade, och det är också kul!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*