Var får man fotografera?

Som ni kanske vet råkade jag ut för en väldigt obehaglig händelse innan jul. Här är en video med med bl.a Mattias Karlsson från Moderskeppet och Göran Segeholm, som klargör vad som gäller. Det som är intressant är att man som fotograf har mycket mer långtgående rättigheter än vad de flesta tror. Lyssna och lär!

Tack Uffe, för tips!

9 Comments

 1. Margareta Björnberg 15 januari 2010 at 12:11 #

  Vad bra att få klarhet i detta. Jag har varit alldeles för feg med min kamera. Har mest fotat djur – de brukar ju inte polisanmäla:)

 2. Annika 15 januari 2010 at 12:16 #

  Mycket intressant! Känns som de rätade ut en hel del frågetecken. Skönt att veta vad som gäller, ifall man skulle råka ut för det du gjorde.

 3. Annika 15 januari 2010 at 12:17 #

  Jag tror förresten att jag kanske lägger upp det här hos mig med. Känns som något folk ska veta liksom 🙂

 4. Ulrica 15 januari 2010 at 12:43 #

  Ja, det är helt galet vad folk tror att vi fotografer INTE får göra… man blir nästan matt. Till och med min son som är 14 påstår att i skolan får vi lära oss att man inte får fotografera någon utan att be om tillåtelse, inte ens sina barn. Oh my, säger jag bara trött…

  Den här videon är riktigt bra faktiskt!

 5. Mattias 15 januari 2010 at 17:34 #

  Härlig jämförelse med glassen 🙂 Kanonvideo för att veta vad som verkligen gäller! Bra inlägg! 🙂

 6. Camillasfoto.se 15 januari 2010 at 18:17 #

  Det är bra det de säger, det blev så tydligt. Men vill säga till Ulrica att i skolan är det annorlunda. I skolanslokaler gäller andra regler. Det är inte att betrakta som allmänplats.

 7. Bella 15 januari 2010 at 23:56 #

  Kollade först på filmen och blev lite paff. Hade inte en aaaaning om vissa lagar och rättigheter ni fotografer har. Bra att det lyfts fram. Efter filmen så läste jag även ditt inlägg om den ”väldigt obehagliga händelsen”. Och då blev jag förbannad! Att spotta någon i ansiktet…ja, jag finner knappt ord… Jag hoppas att du aldrig mer behöver uppleva något sådant.

 8. Carro 16 januari 2010 at 2:20 #

  Såg också detta klipp igår och tyckte det var väldigt bra. Det är bra det han säger!

 9. Maria Thulin 17 januari 2010 at 13:38 #

  Vad skoj där är ju min lärare Stefan 😛

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*