Kajsa

Att fotografera Kajsa är som att jobba med en proffsmodell. Hon föreslår själv olika scenarier, ser aldrig tillgjord ut, och har en ängels tålamod. Hon gillar kameran, och kameran älskar henne tillbaka, som man brukar säga. Det enda jag saknade var en eller ett par ljuskällor till. Jag har fortfarande bara en enda blixt, men det ska det väldigt snart bli ändring på.

Det här är ett litet smakprov, men  jag har inte rikigt hunnit igenom alla bilder.

6 Comments

 1. Snaxalig 18 november 2009 at 8:59 #

  Bra jobbat! Som synes kommer man väldigt långt med ”bara” en blixt. Addera en reflexskärm/diffusor så fixar du 96% av alla situationer.

 2. Stina 18 november 2009 at 11:06 #

  Jag håller med, Sami, till viss del. Vid det här tillfället använde jag en reflektor på andra sidan blixten, men det räckte inte riktigt till i vissa bilder. Det ska också bli spännande att testa jobba med bakgrunder med blixt 2.

 3. Annika 18 november 2009 at 11:54 #

  Sv: Åh Stina, vad glad jag blir. Riktigt smickrad 🙂

  Jag har iofs inte lärt mig hantera blixten manuellt än för jag fattar verkligen ingenting, haha. Har läst manualen tio gånger men det hjälper inte.
  Min blixtutlösare har jag köpt jättebilligt via en kompis via kina, den heter Phottix PT-04 TM. Någon billig skit bara. Och jag vet inte om det är pga den eller inte som jag inte kan ha större bländare än 14. Jag vill ju ha kort skärpedjup, så som du har!

  Vad menar du med att dina Elinchrom-utlösare är flimsiga?

 4. Annika 18 november 2009 at 16:40 #

  Jag antar att utlösaren är radio, för jag sätter en grej på kameran och en grej på blixten. Åh, känner mig så okunnig på den här biten. Jag blir tokig!

  Det skulle vara guld om du kunde visa hur det funkar manuellt med inställningarna! Vi har ju samma blixt 🙂

  Hmm.. känns ju ändå som att kvalitén borde vara bättre när de ändå kostar över tusenlappen. Inte för att jag fattar vilka sändare/mottagare man ska ha men ändå. Som sagt, jag är okunnig och det här är så svårt att läsa sig till.

 5. Jens 19 november 2009 at 2:45 #

  Stina ska du inte låna mina pocketwizards nån dag då? 🙂

 6. Stina 19 november 2009 at 21:21 #

  jojojojojojojo! så kan du få testa min nya 580 ex 😀

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*