Fotomässa 09 och lite lite om sökmotoroptimering

Fotomässan har verkligen blivit en höjdpunkt man länktar efter i höstmörkret. I går, fredag,  spenderade jag en hel dag där, och var helt genomslut när jag kom hem. Förutom att ha känt och klämt på en massa härliga prylar, kolla på fantasktiska utställningar och lyssnat på inspirerande föredrag (som t.ex. Brutus Östling som var helt oslagbar) så träffade jag massvis med mysiga fotosjälar att surra med.

Med mig hem fick jag

 • två fotoböcker – en om Fine Art Printing och en av Peter Eriksson (se nedan)
 • en Spyder 3 Pro, för att kalibrera mina skärmar
 • en uppsättning gels med hållare till min blixt
 • en snoot till min blixt
 • och sist men inte minst – enormt mycket inspiration!

En riktig heldag för en fotonörd, med andra ord. Men vad vore väl detta inlägg utan lite bilder:

Peter Eriksson

För mig var nog mässans största behållning Peter Erikssons utställning. Hängd längst in, längst bort var den en stunds lågmäldt vacker njutning från mina egna hemtrakter. På Peters sajt hittar du fler av hans UNDERBARA bilder.  Tyvärr är den ett klockrent exempel på varför man INTE ska bygga hela sin sajt i flash. Åtminstone inte om man vill att så många som möjligt ska hitta till ens sajt. När jag googlade på ”Peter Eriksson fotograf” etc, så fick jag inte en enda träff trots att jag var ovanligt tålmodig och kollade på både sida 2 och 3. Visst. Vackert och unikt, mysig musik, men helt omöjligt att hitta dit om man inte känner till adressen, som jag hittade i boken, för övrigt.

Thron Ullberg var en annan stor upplevelse. Starka, magiskt starka porträtt. Ögon som tittar rakt in i hjärtat. Varendaste enskild bild berör enormt. Även denna sajt är i flash, men den är sökmotoroptimerad så att den hamnar först när jag söker på fotografens namn. Ids inte testa, men tror inte den står sig lika bra på konkurensutsatta begreppet ”fotograf”.Men det spelar väl ingen roll, kan tänka, med ett mindre vanligt, etablerat namn.

Att lyssna på Brutus Östling presentera sina bilder var oslagbart. Jag är inte så jätteförtjust i fågelbilder, men Brutus bilder är sköna, och han är underhållande och intressant att lyssna på.

Triptyk från fotomässan

Ljus och rörelse på fotomässan

Precis som förra året så kände jag och klämde på mina båda drömobjektiv 35 mm 1.4 och 85 mm 1.2. Bilden nedan är tagen med den underbara 35 mm. Canons A3+ skrivrivare Pixma 9500 Mark II imponerade också stort. Det är mycket man vill ha, och många, många pengar kostar det…

Testar Canon EF 35 mm F/1,4

3 Comments

 1. Morgan 15 november 2009 at 17:00 #

  Ja, jag tror det är roligt med fotomässan och någon gång ska jag försöka klara av att göra ett besök. Kanske kommer den till Göteborg under våren då kanske jag gör ett besök dit. Det är nog lätt att man blir frestad utav alla roliga prylar som finns att klämma på.
  Morgan

 2. Hemmabloggaren 16 november 2009 at 22:17 #

  Jag var också där men den största behållningen var utställningarna tycker jag. Några böcker och tidningar blev det också förresten.

 3. a home far away 20 november 2009 at 8:50 #

  Wow så fina foton du tar!!

  Ha en fin helg
  Kram Gunilla i Singapore

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*