Elefanten i Sollentuna

I ett bergrum under Sollentuna finns en plats där tiden stannat. Att vara där var som att göra en tidsresa bakåt i tiden. Civilförsvarets ledningscentral Elefanten färdigställdes under sent 70-tal, mitt under kalla kriget, och skulle härbergera 200 personer. Anläggningen är byggt för att stå emot en atombomb, den användes senast på 90-talet och sen dess har den bevarats, utan att nyttjas.

Vår engagerade och intressanta guide berättade föresten att allt var precis som när det användes, bara kartorna hade börjat rulla ihop sig.

Här är några av alla de bilder jag knäppte.

Stolar

Karta

Sal

Telefon

Guide

2 Comments

  1. anna 07 november 2009 at 23:54 #

    ah, ett sånt har vi i linköping med, det kallas berget här! det är svincoolt, jag var där förra året, men då var jag inte så bra på fotografering, tyvärr och nu har han som hade hand om det gått i pension, så nu kommer det nog sakta men säkert falla i glömska….trist!

  2. Stina Bjurström 08 november 2009 at 0:08 #

    Vet precis vad du menar.Jag besökte gamla riksarkivet, som var hur häftigt som helst, och helt i malpåse. för några år sen, men fotade inte. Nu håller de på att bygga om, och det känns himla ruttet!

One Trackback

  1. […] Första ilägget hittar du här. […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*