Från båda sidor St Eriksbron

Här passerar jag varje dag. Det är lätt att glömma se hur vackert det faktiskt är. Detta är två bilder som jag knep väldigt snabbt för att ha till min 365 projekt-blogg, där den översta finns i svartvitt. Jag hade bråttom för jag var på väg till min fotokurs, som bara blir mer och mer intressant!

10 Comments

 1. Annika 20 oktober 2009 at 23:58 #

  Wiiii där bor jag!! Till vänster (fast bakom husen) på den andra bilden 🙂 Jävligt snygga bilder btw, sköna reflektioner och fina färger.

 2. Rania 21 oktober 2009 at 1:06 #

  åh snygga bilder! älskar ljuset och färgerna <3

 3. Helena 21 oktober 2009 at 8:02 #

  Mmmm, Stockholm är vackert!

 4. anna 21 oktober 2009 at 23:06 #

  hela förra hösten spenderade jag på den där holmen, den är galet fin och jag lärde mig kameran där! jag tyckte den svartvita versionen var den bästa svartvita höstbilden du gjort, men jag gillade dom ännu mera i färg! vad är det för kurs??

 5. anna 21 oktober 2009 at 23:34 #

  den i färg var finare! bra jobbat!!

 6. Johanna 22 oktober 2009 at 16:34 #

  Det är så roligt att se dina fina stockholmsbilder, och läskigt hur vi rör oss på samma ställen jämt 🙂

 7. hemmabloggaren 23 oktober 2009 at 8:58 #

  Underbara färger och ljus! Kan jag få ställa en fråga? Har du fotat denna med blixt eller bara redigerat den i PS? Har en 5D själv och måste köpa en blixt nu när det börjar bli mörkt dygnet runt.

  Hoppas du har tid och lust att svara 🙂

 8. Stina 23 oktober 2009 at 9:47 #

  Tack, hemmabloggaren! Jag försöke kolla på din sajt men kom inte in pga ngt fel. Hur som. Ingen av dessa bilder är tagen med blixt. Det finns not ingen blixt i välrden som skulle klara att lysa upp ett stadslandskap, tyvärr. För även om blixtar som canons 580 är ganska starka, så är deras räckvidd ganska kort. Man säger att ljuset faller av. Jag kommer att skriva om detta i min blixtskola längre fram, så det är bara att hålla utskik :). Bilden är manipulerad i Photoshop, det stämmer. För att få till kornet, och lite av lystern, har jag använt ett filmemuleringsprogram som heter Real Grain från http://www.imagenomic.com/rg.aspx. Det finns bättre såna, dock. Till sist, så hjälper det till att få fina nattbilder om man tar dem i ”blå timmen”, när det håller på att bli mörkt, men inte är det, och ljusen precis slås på. Vid 17-snåret, i dessa dagar.

 9. hemmabloggaren 23 oktober 2009 at 10:08 #

  Tack snälla för ditt snabba svar, jag måste ut och öva känner jag 🙂 Ska kolla in Real grain dessutom.

  Nu ska det gå att komma in på bloggen (om du vill).

  Tack igen.

 10. Stina 23 oktober 2009 at 10:25 #

  Kolla hellre på Alien Skin, i så fall. Lycka till!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*