Vinnare i POW 16 – Kristján Kristinsson

Som utlovat kommer här ett lite längre inlägg om vinnaren av POW

1) Berätta lite om bilden (bildserien), hur den kom till,vad du ville förmedla, vad du kände etc.
Jag var ute på landet och det kändes som jag redan hade fotograferat allting så jag tog en bild med utgångspunkt att försöka åstadkomma någonting udda. Gärna någonting som var ett mellanting mellan ett fotografi och en ”ritad” tavla.

2) Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av?
Jag är väldigt ny på fotografering så det ger väldigt mycket inspiration att titta på andras bilder eller att gå ut och fotografera tillsammans med Erik (mescon på flickr) som är riktigt duktig på HDR-bilder.

3) Favoritfotograf, har du någon/några?
John Tisbury. Tycker hans bilder är riktigt bra och skulle vilja göra liknande. Har dock inte hittat några modiga kvinnor som vill ställa upp som modeller för att ta liknande bilder.

4) Hur länge har du fotograferat?
I ett par månader. Började när min son kom till jorden och jag köpte en systemkamera för att ta bra bilder på honom och med kameran kom intresset.

5) Hur ofta fotograferar du?
Planerat blir det ett par gånger i veckan blir det i alla fall. Brukar dock ha kameran med mig i bilen, man vet aldrig när man skall använda den.

6) Systemkamera eller kompakt, eller båda?
Systemkamera. Jag hade en Panasonic DMC-LX2 innan också som jag använde mer för snapshots men den gav jag bort till min svägerska som behövde kunna ta RAW bilder för att arbeta med i skolan men inte hade råd med en kamera. Nångång i framtiden när systemkameran och alla tillbehör är helt betalda så kanske det blir någon ny kompaktkamera 😉

7) Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest?
Jag skulle gärna försöka mig på fine nude art eller modellfoto. Just nu försöker jag bara fotografera så mycket som möjligt av allt allt och följa med på så mycket upptåg och plåtningar jag hittar för att lära mig så mycket jag kan. Det blir mest natur och omgivningsfoton just nu.

8) Svartvitt eller färg?
Färg

9) Aktuella projekt?
Håller på att planera in ett par modellfotograferingar tillsammans med ett par andra amatörfotografer och en modell jag känner. Vi börjar väl komma överens om vilka teman och upplägg vi skall basera det på och kommer snart att sätta datum.

10) Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till?

Mina Flickr sidor: http://www.flickr.com/photos/kristinsson

Här kommer ytterligare härliga bilder av Kristján:
Alone in the woods

Gustav

Jonsered Fabriker

Fishes

3980891989_1ace81ae99Skansen Krona

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*