Vinnarspecial – Johanna / stereotypt

Jag lovade ju återkomma med ett specialinlägg om Johanna när hon vann Pick of the week 14. Här kommer detta! Titta gärna även in på hennes blog Johanna Lundberg, och Flicker-sidor under pseudonymen stereotypt.

1. Välj ut en bild eller bildserie som du är riktigt nöjd med och berätta varför, och hur du gjorde för att förverkliga din bildtanke.

Det varierar ständigt. Vissa perioder har jag helt olika serier av bilder som jag är nöjd med.

Just nu ligger en serie med tre kvinnor mig varmt om hjärtat. Mest för att dom står för en känslomässig resa för mig. Den första bilden är på en tiggande flicka som jag träffade på Aleksanderplats i Berlin, när jag var där på ett fotojobb i somras, hon bjöd på jordgubbar och hennes ögon talade verkligen till mig. Så jag frågade hennes mamma om jag fick ta en bild. Det kan jag egentligen skämmas lite för, är det moraliskt försvarbart att ge pengar till någon som är i sånt behov av det för att ta en bild?

Bild Två i serien är en kvinna som jag också träffade på aleksanderplats, hon talade knappt engelska, endast några få fraser, och jag pratar ingen tyska. Det jag lyckades förstå var att hon ville att jag skulle följa med henne hem för att titta på utsikten. När jag kom upp i hennes lägenhet (som förövrigt hade en otrolig utsikt så insåg jag hur ensam hon förmodligen var och att hon ville ha lite sällskap, även om vi inte alls förstod varandra. Så jag bad om att få ta en bild på henne.

Den tredje bilden är ett självporträtt som jag tog på den resan.

Så det är en serie med tre bilder på tre kvinnor från tre generationer och tre helt olika liv.

The Girl with the strawberrys in Berlin
bild 2
Two/Threesixfive - I love you London

2. Om du fick åka var du vill för att jobba med ett fotoprojekt, var skulle du åka, och vad skulle du plåta?

Brasilien. Jag var där för några år sedan och förälskade mig så i landet och människorna. Jag skulle vilja åka dit och fota kvinnorna där. Från alla samhällsklasser.

3. Har du nån fotopryl som du önskar dig hett just nu? Varför?
Åhh, jag är så sjukt ointresserad av teknik. Att tänka på sensorer och megapixlar begränsar mig.
Däremot kan jag väl säga att jag gärna skulle ta en fullformatare (men jag vill ha en snabb sådan, därför har jag inte gått över ännu) och en 85 1.2

One Comment

  1. Isabell 05 oktober 2009 at 9:18 #

    Grattis till J igen. 🙂
    Johanna, du ska veta att den serien är min favorit bland dina bilder. Älskar dem. Helt underbara. 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*