Bidrag till veckans Fotourvaltävling på tema porträtt

Michaela Nilsson

Den här bilden, och andra i samma serie har jag länge känt mig lite kluven inför. Jag gillar den, främst ögonen och färgerna, men den känns inte helt jag, och den saknar lite av det min nya fotolärare kallar ”subjektivitet” . På senare tid har jag dock kommit på att det kanske är mer genren, modellfoto, jag tvekar inför. Inte så att jag inte gillar det, men det krävs otroligt mycket träning, bra modell, mm för att få det riktigt bra. Det är så lätt att det blir ”plastigt” annars. Jag satsar nog hellre på mera vardagliga motiv.

Hur som helst lämnar jag in bilden till veckans tävling på Fotourval, för att se vilka reaktioner den får. Och inga reaktioner är också reaktioner…

Den här bilden är föresten tagen i samband med en på workhop om blixtfotografering som hölls av Robert Hammar. Den söta modellen heter Michaela Nilsson. Make-up stod Hillevi Dahl. Det tyckte jag passade bra nu när jag jobbar med blixtfoto.

4 Comments

 1. Sebastian 30 september 2009 at 9:47 #

  ja jäklarns. Det var ett vackert porträtt. Där försvann mina chanser att vinna. haha

 2. veronicasfoto 30 september 2009 at 17:38 #

  Jag trodde att det var en bild tagen med barbie-tema. Väldigt likt…

 3. Alicia 01 oktober 2009 at 17:41 #

  Åhh den här bilden är så fin. Speciellt i svartvitt.

 4. Robert Hammar 06 oktober 2009 at 17:41 #

  Det var en väldigt bra makeup. Många som har sett på dom bilderna jag tog tror att jag har Photoshoppat utav helskotta, men det är en bra makeup. Ändrar man ljussättningen lite så kan man få en helt annan look. Det blir ”plastigt” med den här typen av ljussättning, men det är det som är meningen för den här typen av foto.

  Hälsningar

  Robert

One Trackback

 1. By Tävling v40: Porträtt « Fotourval on 01 oktober 2009 at 18:03

  […] m 17. Adam Falk 18. Johan Lind 19. Karolina 20. Björn Wallin 21. mandalaya 22. August Adrial 23. Stina Bjurströ m 24. enikone 25. Helena Kulle 26. Anna Grzelec 27. Fanny Malmborg 28. Camillas Foto. se 29. Adam […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*