Within the frame – obligatorisk fotobok av David duChemin

Fotobok: Within the frame - David Duchemin

I somras läste jag ganska många fotoböcker. Ni som följer min 365-blogg minns säkert att jag nämnt bokenWithin the frame – The Journey of Photographic vision” av den kanadensiske resefotografen David duChemin. Det här är är inte alls avsett att vara en recension av boken, utan helt enkelt en varm rekommendation. Det här är nog den fotobok jag läst som gett mig allra mest. Nånsin. Den har rört om i mina tankar kring fotografi, för det han skriver om känns så enkelt, men är så rackarns svårt att få till.

DuChemin talar framför allt om att följa sin vision, veta vad ditt motiv är på ett djupare plan, och därmed skapa starkar bilder. Det handlar om de val vi gör, och mycket annat. Inledningsvis skriver Joe McNally (han med Hot shoe diaries – kommer mer om den senare) att boken kommer att förändra ditt liv som fotograf, och jag är böjd att hålla med.

Förutom att boken har mängders med kloka texter, så innehåller den mängders med fantastiskt vackra, ofta färgstarka resebilder. Bara bildmaterialet gör den värld att äga.

I dagarna har David duChemin dessutom släppt en podcast-serie där han i varje avsnitt kritiserar en eller ett par bilder utifrån sina ”teser” i boken. Jag tror att man får ut mer av dessa avsnitt om man läst boken.

Självklart har han en blogg som är väl värd att följa, där han bjuder på massor med kunskap, och för en billig penning säljer sk e-böcker. Lika självklart finns David duChemin på Twitter.

duchemin-IMG_8129

2 Comments

  1. Camillasfoto.se 16 september 2009 at 10:47 #

    Låter som en intresant bok. Ska hålla utkik efter den.

    Du länkar till en sida som heter Rabarbermarelad här till höger. Den bloggen är inte aktiv längre. Jag har bytt och finns nu på http://camillasfoto.se/ om du vill ändra eller bara ta bort rabarber-sidan.

  2. Stina 16 september 2009 at 11:47 #

    Bra att du säger till, Camilla – det är ändrat nu!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*