Semester

times-square-w700-img_9671

Jag har valt att vara mycket ”nerkopplad” under semestern. Det blir mycket nog med webben resten av året. Just nu öser regnet ner utanför, så då tycker jag inte det gör så mycket att sitta framför datorn.

Foto och bilder kan jag dock inte avhålla mig från, förstås. Jag har t.ex. tagit hand om en del av mina favoritbilder från New York, och laddat upp dem på Flickr. Lite extra glag blev jag att bilden ovan blev utvald av en av mina favoritbloggar, Brian Auers Epic Edit, till Photodump 08-02-2009. Det är ett stentufft urval 🙂

rostrix-w700-img_6269

Annars labbar jag med blixtbelysning läser fotoböcker, och testar svartvitkonverteraren Silver Efex Pro från Nik Software. Det blir mer om blixt, böcker och sv efter semestern. Bilden ovan är belyst med blixt från vänster, utlöst m fjärrkontroll, slagen igenom en vit transparant skärm. Sen är den bearbetad enbart med Silver Efex Pro.

Hoppas ni också har en skön sommar! Vi hörs igen om nån vecka eller så.

8 Comments

 1. KajsaLisa 03 augusti 2009 at 22:51 #

  Testa att gå ut och fota när det regnar, skitkul, jag är inte så bra än men jag lade upp lite på bloggen ifall du vill titta. Inga mästerverk, man kan se det som inspiration.
  KajsaLisa

 2. Helena 03 augusti 2009 at 23:00 #

  Så äntligen får man njuta av dina fina bilder igen 🙂
  Härlig bild på taxibilarna, rosen är ljuvlig såklart, jättefint med alla droppar. Tycker du har fått till ett riktigt fint ljus på rosen.
  Verkar vara en bra plug-in, eller är det ett program kanske?

  Ha det så bra!

 3. Stina 04 augusti 2009 at 0:12 #

  He he, tack Helena! Det är en plug in som funkar dels till Photoshop, dels till Aperture. Tror jag föredrar det förra. Om du gillar sv, och ar 1500 pix att göra av med ska du definitivt testa. Jag nästan önskar att jag inte gjort det.

  KajsaLisa: nu ska jag vara lite bitchig, för det känns lite som du mest är ute efter att få besök på din egen blogg. Om du tittat ett par tre inlägg längre ner så hade du nämligen sett bilder tagna i, just det, regn. Inte så att jag inte uppskattar ditt tips, för det gör jag. Jag har dock som princip att inte godkänna inlägg som bara är reklam, men låt gå för den här gången.

 4. Sonia Jansson 04 augusti 2009 at 6:48 #

  Har hört mycket gott om Silver efex. Vad tycker du om den? Är det värt att köpa?
  Bilderna är verkligen bra! Taxibilden är min favorit.

 5. Stina 04 augusti 2009 at 11:15 #

  Tack Sonia! Jo, jag tycker det är helt klart köpvärt, även om jag tycker det är i dyraste laget.

 6. Carl 09 augusti 2009 at 19:19 #

  Stina. Bilden på blomman har jag tittat på en lång stund. Jag gillar att du lyckats göra något extra med en ros. Den är naturligtvis vacker i sig, men ljus och vatten höjer definitivt intrycket och gör bilden spännande. Grymt.

 7. Stina 09 augusti 2009 at 20:39 #

  Du vet Carl, det betyder enormt när det kommer från dig! Jag vet inte om man ska erkänna sånt, men den här bilden har jag lagt mååånga timmar på, att få ljuset rätt, få kompositionen rätt, och sen få kopieringen perfekt. Då är det extra kul att få beröm :-D.

 8. Annika 10 augusti 2009 at 0:31 #

  Tänkte kolla min blogg och hamnade här istället, vi har visst samma blogg ”slogan” 😛

  Härliga bilder verkligen, fantastiskt duktig är du!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*