Joakim Karlsson – vinnare i Pick of the week nr 13

Uppenbarligen var det fler än jag som la märke till den stämningsfulla och asketiskt välkomponerade blå bilden ”Det stora blå”  i denna omgång av POW. Jag säger grattis till Joakim Karlsson, som står bakom bilden. Jag rekommenderar varmt att tar dig till Joakims flickrsidor, för att njuta ytterligare av Joakims härliga färgpalett!

Det stora blå

1) Berätta lite om bilden, hur den kom till, vad du ville förmedla, vad du kände etc.
Bilden kom till när jag och min flickvän gick på Östra Stranden i Halmstad en kväll i juni. Jag letade efter ett intressant motiv och fick syn på pålarna ute i vattnet. Jag hade bara mitt vidvinkelobjektiv med mig, så jag var tvungen att gå ganska långt ut i vattnet med stativ och allt. Jag blötte ner mig ganska ordentligt på vägen, men det var det värt! Målet var att få himlen och havet så lika varandra som möjligt, för att skapa en lugn och minimalistisk bild som väcker tankar och funderingar.


2) Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av?

Fotografer som jag inspireras av, är bland andra landskapsfotograferna Jay Patel, Marc Adamus och Cesar Zarallo. Brukar också få inspiration av musik, gärna då band som Cult of Luna, för att nämna en favorit. Flickr är också en enorm inspirationskälla, där finns hur många talangfulla fotografer som helst!
3) Hur länge har du fotograferat?
Ca ett år, innan dess hade jag en kompaktkamera som jag mest använde till semesterbilder och festbilder.

4) ) Hur ofta fotograferar du?

Nästan varje dag. Det behöver inte vara något speciellt, jag tar massor av bilder på allt och ingenting, som jag inte använder till något särskilt. Har i princip alltid kameran med mig!
5) Proffs eller amatör?
Det får bli amatör, har sålt tre bilder men inget mer. Skulle gärna göra om det såklart, men foto är för mig (än så länge iaf) ett intresse och ett sätt att uttrycka mig, snarare än något jag vill leva på.
6) Systemkamera eller kompakt, eller båda?
Har både system och kompakt, använder oftast systemkameran.

7) Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest?
Jag älskar att se på/inspireras av/uppleva/fotografera landskap och hav. Naturen har så mycket att erbjuda, bara man ser efter. Dessutom är det skönt att kunna koppla av och ta sig tid att få det som man vill ha det! Gillar också konsertfoto, något som jag bara testat litegrann, men hoppas på att få fler tillfällen till.

8 )  Svartvitt eller färg?
Färg, oftast. Gillar svartvitt också, men de bilder jag tar innehåller oftast så mycket färg att de skulle tappa kraft om jag valde att konvertera dem till svartvitt. Älskar att se på svartvita bilder, men har svårt att välja bort färgen när jag efterbehandlar mina egna…
9) Aktuella projekt?
Ska snart åka till Rhodos, och hoppas få med mig ett antal landskaps-/havsbilder därifrån.
10) Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till?
Min flickr: www.flickr.com/photos/jocke_endofall/

Tack till alla som röstade på min bild!

Spöklikt

Ett hjärta i sten

Dimma över Hålsdammen #1

Ensamhet i svartvitt

Blindside @ A-live festival #4

Hans & Malou

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*