Stereotypt/Johanna – vinnare i Pick of the week nr 12

Det har varit tyst på bloggen alldeles för länge. Igen. Den här gången är det ganska ofrivilligt, jag har spenderat en dryg vecka på en plats utan internettäckning. Helt otroligt att det fortfarande finns platser i Sverige där man inte ens når internet med bredbandsmodem, och dessutom helt nära Stockholm!

Hur som helst, så vill jag presentera Johanna, som vann POW ur Flickr-gruppen Mer än tusen ord med sin riktigt snyggt ljussatta bild ”What is typical Swedish?”. Under bilden kan du läsa Johannas inspirerande tankar och se fler bilder.

Du som läser Fotosidans tidning känner föresten igen en av bilderna här nedan som Johanna fick fin kritik för! När du läst den här artikeln tycker jag du ska ta en titt på hennes flickr-konto och andra sidor. Det är väl spenderad tid och mycket inspirerande!

What is typical Swedish?

Berätta lite om bilden, hur den kom till, vad du ville förmedla, vad du kände etc.

Bilden kom till efter en uppgift från skolan. Vi skulle ta en bild med temat ”Vad är svenskt?/Vem är svensk?”. Eftersom jag själv har lätt att falla åt det negativa hållet när man pratar om att vara svensk eller inte så bestämde jag mig för att visa något positivt. Det mest positiva jag kan komma på med Sverige och som jag faktiskt tycker är helt fantastiskt är allemansrätten. Ingen kan äga naturen. Att det regnade som aldrig förr den dagen var bara ett plus i kanten, svensk sommar.

Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av?

Se dig omkring. Titta på allt i din omgivning. Titta på människor. Se saker i ett nytt ljus. Jag får den mesta av min inspiration från att se på människor.

Hur länge har du fotograferat?

Jag gick någon fotokurs på gymnasiet och det var väl fem år sen, men började fota lite mer på allvar för ett år sen.

Hur ofta fotograferar du?

Det varierar, ibland varje dag, ibland en gång i veckan. Sist jag tog upp kameran var i förrgår.

5.  Proffs eller amatör?

Oj vad svårt, proffs låter ju som någon som vunnit OS eller så. Men eftersom det för tillfället är min huvudsakliga inkomstkälla så kanske det lutar mer åt det hållet än amatör iallafall.

Systemkamera eller kompakt, eller båda?

System

Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest?

Helst människor, ur ett dokumentärt perspektiv. Annars älskar jag att fota sport också och jag antar att det är dom två genrerna jag fotar oftast.

Svartvitt eller färg?

Färg och svartvitt!

Aktuella projekt

Imorgon åker jag till Berlin och sen vidare till London på ett roligt uppdrag för ett klädföretag. Efter det får vi se vart sommaren tar mig.

Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till?

Jag har tre sidor. Blir det för mycket?
Blogg: www.johannalundberg.wordpress.com
Flickr: www.flickr.com/photos/stereotypt
Hemsida: www.johannalundberg.net

1-365-stereotypt

always-regardless

dont-look-back-in-anger

emelie-thai-boxer

pain-spot

solo

3 Comments

  1. Annika 06 juli 2009 at 18:22 #

    Bästa Johanna!

  2. I s a b e l l 06 juli 2009 at 21:44 #

    GRATTIS till Johanna. Du var helt klart värd att vinna 🙂

  3. Camillas foto 07 juli 2009 at 18:39 #

    Å vad kul! Grattis säger en stolt storasyster!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*