Okonsten/Linus – vinnare i Pick of the week nr 11

Jag är nog inte den enda som har fullt upp så här innan midsommar, när allt ”ska bli klart innan semestrarna”.

Nåja, bättre sent än alrig! Här kommer en presentation av vinnaren av POW nr 11. På Flickr har du kanske sett hans fantastiska blider under signaturen  ”Okonsten”. Linus – ett stort grattis, och tack för att du delar med dig så frikostigt av dina tankar och erfarenheter!

paper cut 2

Fler bilder längre ner…

1) Berätta lite om bilden, hur den kom till, vad du ville förmedla, vad du kände etc.
Bilden är ett utav många samarbeten med min flickvän (Maria Thulin @ Flickr). Bilden kom till precis så som många utav alla de andra bilderna jag/vi tagit. Ett sätt att få utlopp för vår kreativitet och ett bra sätt att leka med olika bildkoncept. Det vi gör är att vi pratar oss fram till en idée och sedan försöker vi att utföra den så precis som möjligt. Man kan se det som att vi ger oss själva små hemläxor.

Och angående vad bilden står för, så måste jag säga att den får tala för sig själv. Ibland är bilder helt enkelt roligare att se på om man som åskådare själv får skapa sig en uppfattning om mening och budskap.

2) Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av?
Utan att låta för uppenbar så skulle jag vilja säga: Att se. Jag själv tittar alltid lite extra i min omgivning. Åker en buss förbi så kollar jag automatiskt in i den för att se om det är någon jag känner som åker med. Går jag förbi en gränd kollar jag automatiskt in i den för att se vad som finns där inne. Går jag under en bro tittar jag automatiskt upp för att se vad som kan finnas i taket. Meningen är att utforska det vardagliga, även om det först ter sig som grått och mediokert. Men både ljus, symmetri och vinklar finns där hela tiden. Det gäller bara att titta lite extra.

Annars är ju flickr ett paradis för inspiration. Det finns oändligt med duktiga fotografer här, och inte minst i den här flickrgruppen (Mer Än Tusen Ord).

3) Hur länge har du fotograferat?
I fyra år nu.

4) Hur ofta fotograferar du?
Förut var det varje dag och natt. I dagsläget är det mycket annat som händer och då blir det dock inte så ofta som jag själv önskar. Men när jag väl fotograferar så brukar antalet bilder kompensera för de dagar jag inte klickat av några exponeringar.

5) Proffs eller amatör?
Frilansande amatör.

6) Systemkamera eller kompakt, eller båda?
Systemkamera.

7) Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest?
Porträtt utav alla dess slag är nog det jag mest tycker om att fotografera. Traditionella porträttbilder till iscensatta till candid/doku-porträtt.

8 ) Svartvitt eller färg?
Både svartvitt & färg.

9) Aktuella projekt?
Möjligtvis en utställning på AG vid Fridhemsplan om någon månad. Dock är inget spikat.

10) Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till?
Min hemsida: www.linusjohansson.se, min och marias gemensamma blogg: fotourval.blogspot.com samt min flicker då: www.flickr.com/photos/linusyohansson

Fler bilder:
Markus Krunegård

Cleo raggie

Me, My Girl And Heaven

Hooked

Vahid storformat

Gibraltar

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*