Utställning: Martin Parr på GunGallery

Portrait of photographer Martin ParrJust nu pågår som nämnts en för Martin Parr-utställningen Luxury på Gungallery. Det är en färgsprakande, humoristisk, härlig samling bilder och jag rekommenderar varmt ett besök. När man kollat på tokvackra bröllopsbilder, eller reklamfoto för länge, så är Martin Parrs bilder en på nåt sätt befriande kontrast.

Temat är just lyx, och Martin Parr har gått in för att skildra rika människor på samma sätt som fotografin traditionellt avbildat människor i marginalen. Det är inte direkt insmickrande bilder, tvärt om. Jag tänker att förutom att den resursstarke har råd att köpa sig vackra bilder, så har man råd att betala för att slippa bli skildrad sådär naket. Men jag är kanske bara bitter? Oavsett, så tror jag att även dina tankar kommer att sätta igång och snurra om du ger dig dit.

Och så det där fotot som jag är lite stolt över. Vi var båda överens om att det inte var något brilliant porträtt, men rätt likt :-).

PS. För den som inte känner till GunGallery, så är det ett galleri som fokuserar på samtida nationellt och internationellt foto, och som funnits i ca ett års tid. Galleriet ligger på på Runebergsgatan 3 (Tegnergatan, andra sidan Birger Jarlsgatan. Själv har jag anmält mig för nyhetsbrev, och kommer att fortsätta besöka galleriet med täta mellanrum.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*