Tre utställningar att inte missa (men skynda!)

Det är sista veckan för ett antal fotoutställningar på gallerier runt om i stan, och jag vill slå ett slag för tre av dem som slutar på söndag, den 24 maj.

1. Da Capo på Kontrast

För det första, på galleri Kontrast, går just nu utställningen Da Capo – Sverige i tiden 1997-2007. Några av våra främsta fotografer ger sin bild av ett Sverige i förändring. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det finns inget som går upp mot att se fotografier i stort format, och i hög kvallitet, inget. De här bilderna Jag var helt lyrisk när jag gick ifrån utställningen.

När du ändå är där, passa på att köpa boken, du kommer inte att ångra dig! Omslagsbilden som är tagen av Pieter ten Hoopen, är en av favoriterna, tillsammans med Lena Johanssons underbara bild, den som är uppslagen. Och om inte just den boken faller dig i smaken, så finns det mängders med andra. Sen är ju ett besök på galleri Kontrast alltid ett besök på galleri Kontrast, man mår helt enkelt bättre efteråt.

fotobok-dacapo

Galleri Kontrast

2. Afterburner av Lennart Weibull på Double Elvis Gallery

Double Elvis Gallery på Kocksgatan visas bilder av Lennart Weibull. Utställningen heter Afterburner och skildrar livet på ett hangarfartyg på ett personligt och fascinerande sätt. Vackra, tuffa bilder, men mycket attityd. Jag blir alldeles sugen på att få ta såna bilder, men det är förstås omöjligt, om man inte som Lennart Wibull tar värvning i amerikanska armén. Double Elvis är dessutom  ett asketiskt skönt fik, där det vanliga kaffet är espresso, och kostar 10 spänn.

double-elvis-per

3. City Diary av Anders Petersen på GunGallery

City Diary av Anders PetersenGunGallery har jag inte själv hunnit med än, men MÅSTE hinnas med den här veckan. Det är inte varje dag Anders Petersen ställer ut i Sverige, och när han gör det, så missar man det helt enkelt inte.

2 Comments

  1. m a r i c e l | f o t o 21 maj 2009 at 9:28 #

    Gah, den boken skulle man vilja lägga händerna på!:O

  2. Morgan 21 maj 2009 at 23:28 #

    Den boken ska jag köpa…-tack för tipset!
    Morgan

One Trackback

  1. […] 138:365 Spår av utställning Posted in 365foton2009, Abstrakt, Foto, Polaroid, Utsnitt, iPhone by Stina on 20 maj 2009 Jag hoppade på sista möjligheten (min sista) att se Anders Petersens-utställningen City Diary på Gun Gallery. Rekommenderas varmt, men håller bara på till den 24 maj, så skynda! Jag har även skrivit om två andra fina fotoutställningar som måste ses innan söndag. […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*