Lär dig mer och bli inspirerad

Jag är forfarande inte helt hemma med titeln, men tycker forfarande inte veckans tips är så bra. Särskilt inte när det är som nu, att tipsen blir sporadiska. Jag får ursäkta mig med att jag varit ute och rest och haft mycket på jobbet.

Hur som helst. Här kommer lite saker jag själv blivit inspirerad av på sista tiden. En del av dem hoppas kan leda till nya insikter, och om inte det är inspireraande så vet inte jag vad som är inspirerande.

Podcast
Det har blivit många podcasts på senaste tiden. De flesta har jag tipsat om tidigare, som Camera Dojo, Photofocus (tidigare TWIP), Photonetcast, etc. Så även denna, The Candid Frame. I avsnitt #71 intervjuas fotografen Douglas Kirkland, och i avsnitt #70 Greg Gorman. Båda är väl värda att lyssna på, kanske alldeles särskilt intervjun med Douglas Kirkland, som refereras som en ”fotografernas fotograf” och som öppet och frikostigt delar med sig av sina erfarenheter från en mycket lång karriär.

Ögongodis
Här kommer ytterligare en gammal bekant, nämligen Carl Bengtsson. Jo, jag kommer ihåg att jag tipsade om honom förra gången, men hans blogginlägg Ät i London bör alla som har för avsikt att nån gång åka till London lägga till sin länksamling. Lämpligen till Delicious, hehe (kolla får du se vad jag menar). Efter att ha avnjutit de läckra bilderna först, såklart. Carl är föresten en sån där fotograf vars kreativitet och alster gör mig förlamad till en början. Men jag väljer att inte låta mig förskräckas, utan att inspireras och lära mig i stället.

Förra omgången av  ”Pick of the Week” togs hem av Jens, som tagit hem den tidigare. I väntan på att Jens ska producera en gästblogg (hoppas jag 🙂 så tycker jag ALLA ska kolla på det bildspel han lagt upp med andra bilder från samma fotografering som vinnarbilden. Modell/modefoto har tendens att bli rätt trist, men inte när Jens är i farten. Vackra utrryck, färger, och miljöer, utan att bli ”för” vackert och fortfarande spännande.

Utställningar

Här kan jag inte förbigå det faktum att jag nyss varit i New York. Där såg jag två utställningar, en på MOMA, och en på International center of photography, som jag tidigare inte ens visste fanns. Den på MOMA heter Into the Sunset: Photography’s Image of the American West och pågår en månad till. Den samlar bilder från 120 (i många fall världsberömda) fotografer kring västerntemat, och är ENORM!

Men om du inte har vägarna förbi, så vill jag i stället rekommendera själva fenomenenet att gå och se klassiska bilder. Båda dessa organistioner sätter samman utställningar med bilder ur sina samlingar. Det är en enorm känsla att stå öga mot öga med en Ansel Adams som är helt perfekt kopierad. Den känslan får man inte genom att läsa en bok eller titta på en bildskärm.
En TED om dan…
Helt out of topic, men extremt upplyftande och inspirerande: Isabell Alleende, som driver kvinnofrågor med omatchade passion och styrka.

Två  Flickr-strömmar att njuta av
Signaturen ”Cinnamon” hade bilder i Explore var, varannan dag ett tag. Vet inte om det är så forfarande. Oavsett, så förtjänar hennes bilder ett eller flera besöka. Av min kollega Stefan fick jag en länk till LJ’s Photostream, ett gäng riktigt starka och modiga porträtt”

motljus-w7-img_0893

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*