Bli inspirerad!

Veckans tips känns onekligen lite fånigt… Meningen med detta stående inlägg är att dela med mig av min veckas erfarenheter som jag misstänker även du kan bli inspirerad av. Här kommer därför några urval som jag hoppas du gillar!

Podcast
Den Podcast som fastnade den här veckan var ett avsnitt (#26) från podcasten PhotoNetCast.com som handlade om på vilka sätt man kan ta sig utanför sin konfortzon, och varför man ska försöka sig på det för att utvecklas som fotograf. Obligatorisk lyssning för alla ambitiösa fotografer!

Ögongodis
Carl Bengtsson heter en av mina absoluta favoriter bland fotografer. Han har en härlig blogg och en helt underbar portfolie med superba bildspel. Båda med den finurliga domänen DigitalWardrobe. Återigen bröllopsfoto, men åh så annorlunda och personligt, och också MYCKET annat. Starka, vackra, drabbande bilder.

Utställningar x 3
Kulturhuset, säger jag bara,  fantastiska Kulturhuset är inspiration i sig själv. Ta med dig kameran dit, det finns alltid nåt att plåta. Och så alla dessa utställningar, som för det mesta är gratis, som de som jag kommer att rekommendera här. inspirerade mig mest var dels Martin Bogrens: i Rajasthan finns inget hav, om en grupp män som möter havet för första gången. Helt omöjligt att inte bli berörd och glad. Jag fastnade också för Dear Friends – Amerikanska fotografier av män tillsammans som jag tyckte var tankeväckande.

galleri Flach+Thulin på Hälsingegatan 43, visas just nu en samling mäktiga akvareller av Kristina Bength. Bilderna kretsar kring en förfalskare vid namn Amanda Kristina Pedersen. Målningarna är ca 1,5  gånger 2,5 m stora, och hänger från taket. De är skirt obeskrivligt vackra, och på avstånd skulle de kunna passera för svartvita fotografier – dvs det var ingen slump att jag dök in, när jag hade vägarna förbi. Kristina Bength har föresten presenteras väldigt snyggt på Flach+Thulins webbplats och har också en egen sajt väl värd ett besök – fantastisk inspiration!

Veckans TED
Doktorn säger: En TED om dan håller tristessen borta. Mitt val den här veckan (den är publicerad i februari, dock) är konstnären och fotografen Miru Kims ”Making art of New York’s urban ruins. Här kan du läsa om varför du ska se den, om du inte tror mig. Den här blyga tjejen jobbar med övergivna fascinerande byggnadsverk och sin egen nakna kropp – måste ses.

Om du är fotointresserad och bara ska se en enda TED-talk nånsin så måste du se James Nachtweys ”TED Prize wish”. Den har jag rekommenderat förut, men den tål att tjatas om.

Från Kulturhuset:

Kulturhuset café

Kulturhuset utsikt

10 Comments

 1. Morgan 10 april 2009 at 11:41 #

  Tips är alltid välkommet och det är bra sådana du bjuder på här tycker jag…fina bilder även så.
  Glad Påsk!
  Morgan

 2. Carl 11 april 2009 at 18:57 #

  Vad glad jag blir över dina fina ord om mig. Tack och Glad Påsk.

  Och ett litet tips från mig. War Photographer, filmen om och med James Nachtwey. http://www.war-photographer.com. Du kanske redan har sett den?

 3. Pontus 12 april 2009 at 15:00 #

  Bra tips Stina. Men när kommer sporten? Du hörde mig!!! 🙂

 4. Stina 16 april 2009 at 15:00 #

  Jag har varit på resande fot, så jag ligger lite efter med svar, sorry, vänner!

  Morgan: tackar, nöjet är på min sida, som man säger 😉 – du vet, jag blir ju ”tvungen” att hålla koll för att göra det här, och blir på så sätt själv väldigt inspirererad. Bra, eller hur?

  Carl: jag har fått så mycket inspiration av dig, så det är kul att kunna bjuda tillbaka! Nachtwey-filmen finns på min lista, nu ska den ses!

  Pontus: sporten kommer, men jag måste ladda lite. Jag ska ju ta mig en bra bit utanför min konfortzon, vet du 😉

 5. Annika 20 april 2009 at 15:51 #

  Hörru Stina, jag saknar dig och dina bilder, uppdateringar och hela paketet liksom! 🙂

 6. Stina 21 april 2009 at 10:04 #

  Jag har så dåligt samvete, och så lite tid just nu, men det är på g, kommer snart, kommer snart. Gulle dig!

 7. Annika 21 april 2009 at 10:08 #

  Hahaha åh tack du 🙂
  Då hoppas jag att du blir frisk, antijetlaggad och allt möjligt snart så du kommer tillbaka, starkare än någonsin! Jag ville bara checka att du inte blivit kidnappad eller dylikt 🙂

 8. Camilla - Rabarbermarmelad 21 april 2009 at 10:34 #

  Tack Stina för berömmet. Jo jag har lagt upp två bilder i flickr gruppen i förra veckan och en idag, så jag har vågat ta steget nu.

  Ser fram emot en uppdatering – senare när du har tid – det har varit lite tomt.

 9. Johanna 21 april 2009 at 16:23 #

  Åhh tack vad söt du är 🙂
  Blev jätteglad för dina ord. Och otroligt smickrad att jag fick vara med i din tävling.
  Du är grym Stina!

 10. Stina 21 april 2009 at 17:18 #

  Bra där, Camilla! Jag har inte hunnit kolla i gruppen på ett tag, ska bli superkul att se!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*