Anna på mandalaya.se – vinnare i Pick of the week nr. 7

Grattis till Anna på mandalaya.se som plockade hem POW nr 7 med sin franska bulldog Bernie:

3391870677_9ae832dfff_o

Här kommer de vanliga frågorna:

1) Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av?
Att surfa runt på fotobloggar, flickr och inspireras av alla bra fotografer som finns där ute. Att ha med kameran alltid, ta på sånt som man känner för, tillslut hittar man vad man tycker om att ta kort på och utvecklas och blir bättre. Jag har en del favoriter som tex Jonas Peterson, Nate och Jaclyn på the image is foundBobby Earle, och Sandra Hansson och såklart Emma som startade och driver Rockfoto. Sen har jag en enorm lista med fler fotogafer på min blog. Alla inspirerar på olika sätt.

2) Hur länge har du fotograferat?
Jag köpte kameran sommaren -06, men kom igång ordentligt förra sommaren. Lärde mig fota manuellt i höstas, då växte intresset enormt mycket.

3) Hur ofta fotograferar du?
I princip varje dag. Började med ett 365projekt, men tappade inspirationen efter en resa när jag tyckte att jag inte hittade roliga saker i vardagen längre. Men nu blir det varje dag igen.

4) Proffs eller amatör?
Amatör. Har precis slagit om till manuellt som sagt och lär mig saker varje dag. Fascinerande, kul, och väldigt utvecklande!

5) Systemkamera eller kompakt, eller båda?
Systemkamera, en Pentax k100d med tre olika objektiv. Har precis köpt ett fast objektiv, hur roligt som helst. Men sen fotar jag en hel del småbilder med mobilkameran med, men det är mest för småminnen av händelser.

6) Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest?

Jag drar mig åt det dokumentära, gillar fotojournalism. Jag fotograferar helst människor och sammanhang, händelser. Men vad jag fotar absolut mest är vår hund Bernie, det är så lätt eftersom han alltid finns där och ställer upp som modell. Har jag otur kommer han snart ta betalt i mer än frolicbitar…..

7) Svartvitt eller färg?
Helst färg, men ibland blir det svartvitt för att bryta av.

8) Aktuella projekt?
Jag tar kort av vardagen för oss på brandstationen som är återkommande inlägg i min blog. Direktlänk till det projektet Livet på brandstationen: http://mandalaya.se/blog/?cat=642

9) Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till?

Jag har min blog på http://mandalaya.se/blog som är mitt stora projekt.

Fler bilder av Anna:

imgp1581-copy

imgp2710tiltshift2-tiltshift-copy

imgp2886

imgp3541

imgp3847

imgp4686

One Comment

  1. Elisabet 16 april 2009 at 23:32 #

    Ja, du är bara sååååå kreativ och bra som fotograf ..,. stort grattis till vinsten!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*