Veckans tips

Veckans tips har blivit varannan veckas tips, men icke desto mindre, tips.

Pocast

Den här veckan har jag haft störst behållning av ett avsnitt av podcasten ”The Candid Frame”. Närmare bestämt avsnitt nr 68 som är en intervju med fotograferna Seth Joel & Charlie Holland. Förutom att det var intressant att få höra hur detta gifta par arbetar tillsammans, och kompletterar varandra, så fastnade jag för deras beskrivning av vad man bör tänka på när man ska sälja foton i sk Stock (som t.ex. iStock Photo) och då främst vad gäller taggning av bilderna för att göra dem sökbara.

En favorit i repris är Jeff Curtos  podcast Camera Position . Jeff håller på att producera en serie om fotoprojekt som efter att ha lyssnat på första delen känns extremt angelägen och intressant. Bl.a. kommer han att ta upp planering av projekt, idéhantering, osv. Missa inte!

Ögongodis 1 – Jenny Blad

Fotografen Jenny Blad är ett nytt inslag i min rss-feed. Hennes bröllopsbilder från bröllopsfotografen Åsa Deleaus bröllop är i allra högsta grad ögongodis, de är magiska. Det blir inte sämre av att presentationen av bilderna är utsökt. Kan tänka mig att det var ett lite läskigt uppdrag för en bröllopsfotograf att plåta en annan dito…

Ögongodis 2 – darth_bayne’s (aka Bruce Berry) flickerström

Jag har tidigare sagt att jag lite tröttnat på hdr-tekniken. Mycket för att de ofta overkliga bilderna ofta får en tv-spelsaktig karaktär. En fotograf som i mina ögon dock gör det allra allra bästa man kan tänka sig av hdr-tekniken, och som har en helt egen stil är darth_bayne (aka Bruce Berry). En hel del motiv är faktiskt från Stockholm, eftersom Bruce bott i Sverige.

Inspiration x 2

Inspiration fick jag mycket av att gå på Galerie Nordenhake och se Hreinn Fridfinnsson. På 70-talet gjorde han ett projekt som hette House Projekt och som handlar om ett ut- och invänt hus. Jag tror det finns foton från detta i Moderna museets permanenta utställning. Jag har i alla fall sett dem och fascinerats av tankarna de väcker. Fridfinnsson har nu byggt vidare på detta i en utställning som heter Second House. Detta och andra verk finns på Nordenhake på Hudiksvallsgatan fram till och med den 29 mars, så skynda, skynda – inte missa!

Och också av att titta på TED-tal av illustratören och tecknaren Bruce McCall och hans ”falska” framtidsnostalgier eller framtider som aldrig hände. Här visar Bruce McCall upp många av sina verk, och berättar om dem – fascinerande! TED-talen kan föresten du som har iPhone, eller någon annan lämplig iPod, med fördel prenumerera på via iTunes. Om jag inte har något lunchsällskap kollar jag mycket hellre på ett sånt här tal än sitter och bläddrar i nån dum blaska. Har man ingen iPod kan man förstås se talen direkt i datorn.

Earth hour

Höll så när som på att glömma att påminna: nu på lördag, den 28 mars, är det Earth hour. Dvs 20.30-21.30 släcker vi våra ljus för att visa hur viktiga klimatfrågorna är och vi som fotograferar går ut och dokumenterar händelsen. Om man publicerar fotona på Fotosidan, finns fina priser att vinna från Canon.

.

Galerie Nordenhake, Hudiksvallsgatan

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*