Oskar Holmberg – vinnare i Pick of the Week nr 5

Den här veckan vill jag gratulera Oskar Holmberg till vinsten i Pick of the Week, som med sitt finstämda porträtt ”Read it”:

Read it

1. Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av? Hm, jag tycker den svenske fotografen Daniel Månsson är riktigt grym. Han har publicerat två böcker, Super och Faces of Skateboarding och jag har båda ståendes i bokhyllan, underbara bilder. Sen finns ju alltid flickr också, där kan jag sitta i flera timmar och bara kolla på bilder. 

2. Hur länge har du fotograferat? Sedan i april -08, så i ungefär ett år. 

3. Hur ofta fotograferar du? Försöker hinna med att ta i alla fall en bild varje dag, gillar spontanbilder. Sen blir det väl ett par lite längre fotopromenader varje vecka också. 

4. Proffs eller amatör? Än så länge är jag bara en glad amatör, men jag hoppas kunna klassa mig som ett proffs i framtiden.

5. Systemkamera eller kompakt, eller båda? System, har en Nikon D300 just nu.

6. Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest? Jag gillar att fota arkitektur och människor, men det blir även en hel del naturbilder.

7. Svartvitt eller färg? Det är olika, brukar testa mig fram för att varje bild ska bli så bra som möjligt. 

8. Aktuella projekt? Har sökt sommarjobb som fotograf på Östgöta Correspondenten, och håller även på och driver ett UF-företag som säljer kalendrar med mina bilder i (Om det nu räknas 🙂 

9. Har du någon blogg eller sajt? Jag har en fotoblogg: thephotodiary.blogg.se och sedan har jag ju självklart en flickr-sida, flickr.com/photos/oskarholmberg

Well-used

Gm B/W

Hello

GOOOOOAAAAAL!

School

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*