Veckans tips

Podcast

Jag återkommer ytterligare en gång till Jeff Curto från College of DuPage och hans podcast Camera Position. I veckan lyssnade jag på några gamla avsnitt som jag både lärde mig av och blev grymt inspirerad av. Det ena avsnittet som jag rekommenderar heter Back to Basic – Composition (avsnitt nr 60) och det andra, som är i två delar, helter Go with Gestalt (avsnitt 69 och 70). Om du inte avnänder iPod kan du lyssna på dessa avsnitt på webbplatsen. 

 

Ögongodis 1 – portfolio av Orlando G Boström

blixtworkshoppen som jag deltog i  för nån vecka sen träffade jag en väldans duktig fotograf som jag föll pladask för, och som heter Orlando G Boström. Han presenterar sin portfolio på nätet på ett mycket smakfullt sätt. Många vackra bilder att njuta av!

 

Ögongodis 2 – Erick Monroys flickr-ström

Som jag skrivit i två tidigare inlägg är jag väldigt förtjust i flickr, men inser också att det kan vara överväldigande att försöka hitta något vettigt i denna väldiga massa av fotografer av olika kaliber. Då jag hållit på ett tag själv, och hunnit samla på mig en hel del favoriter, så tänkte jag börja tipsa om strömmar som jag tycker är lite extra speciella, och som inspirerat mig och som jag lärt mig av.

Först ut blir Erick Monroy, en mexikansk fotograf som inte bara är extremt talangfull utan också bland de trevigaste jag stött på på flickr. Erick har ett set som heter Freeze, som jag rekommenderar alldeles speciellt. Jag tycker också väldigt mycket om hans New Yorkbilder.

 

Insikter

12 st klokskaper av fotografen Syl Arena kan man läsa på Scott Kelbys blogg under den intressanta titeln Lessons I didn’t learn in Photo Shool.

 

Ännu mer inspiration

Fick i alla fall jag av att gå på Vårsalong på Liljevalchs. Allt från målningar, till installationer och givetvis en hel del foto visas där. Fantastiskt mycket energi och kreativitet, i en och samma utställning. Åk dit, men gör det snart, för den 29 mars är sista dagen! Och du, det är tillåtet att fotografera. Fråga gärna ändå, för artighetens skull.

Några av mina favoriter från Liljevalchs vårsalong 2009:

Stad av Magnus Petersson

Stad av Magnus Petersson

I am an ocean too av Helena Piippo

I am an ocean too av Helena Piippo

Utan titel av Thomas Olsson och The Offender av Martin Formgren

Utan titel av Thomas Olsson (installation) och The Offender av Martin Formgren (målning)

3 Comments

  1. Pontus 16 mars 2009 at 10:15 #

    Bra tips Stina!

  2. Stina 16 mars 2009 at 16:29 #

    Tack, Pontus!

  3. Jens 17 mars 2009 at 12:17 #

    framförallt ska man köpa katalogen ifrån vårutställningen, kostar 50kr och är en frisk fläkt att bläddra i.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*