Annika Svenmarck – vinnare i Pick of the Week nr 4

Hotel

Pick of the Week nr 4 togs hem av Annika Svenmarcks sobert strama bild Hotel. Som vanligt passar jag på att ställa några frågor och visa ytterligare några av Annikas bilder. Ta gärna en kik på Annikas blogg, om du inte redan gjort det. Förutom Annikas inspirerande bildarbete, så är det en personlig och trevlig blogg, med många guldkorn. 

1. Har du något inspirations-tips du skulle vilja dela med dig av? När det inte räcker med alla färger, ljus, natur och väder runt omkring oss så är Flickr en stor inspirationskälla. 
2. Hur länge har du fotograferat? Fotat har jag gjort sedan barnsben, men intresset startade på riktigt 2003 då jag läste Foto i gymnasiet och började förstå hur allt funkar.
3. Hur ofta fotograferar du? Under vinterhalvåret är det inte mycket alls. Som för så många andra så påverkar inte direkt vädret till det positiva. Men när det blir finare ute och jag har tid så fotar jag säkert ett par gånger i veckan. På jobbet fotar jag förstås varje dag, men det tycker jag inte räknas.
4. Proffs eller amatör? Hobbyfotograf? 😉 Även om jag jobbar som produktfotograf och försörjer mig helt på det så ser jag inte mig själv som proffsfotograf. Ge mig en utbildning och mer kreativa uppdrag så kan vi ändra på det!
5. Systemkamera eller kompakt, eller båda? System såklart! Fast det har ju hänt att jag nöjt mig med kompaktkameran på kortare resor.
6. Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest? Jag har inget favoritmotiv men det jag fotar mest är nog stads- och naturbilder. Enkelhet gillar jag, vardagliga ting och linjer/former, både utomhus och inomhus.
7. Svartvitt eller färg? 50/50. Det beror helt på humöret och vad det är för bild. Jag är väldigt svag för svartvitt men jag har nog fler färgbilder ändå, konstigt nog.
8. Aktuella projekt?  Det står rätt still just nu, men det ändrar jag gärna på!
9. Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till? Min blogg, annikasvenmarck.wordpress.com och min flickr, flickr.com/photos/aes25.

Fler bilder av Annika

Corner view

It’s glow seems so far..

peas-out

sergel

I wonder what people do on the other side..

3 Comments

 1. Jens 13 mars 2009 at 10:46 #

  Grattis Annika! Du slog ut mig 😉
  Att du är duktig är det ingen fråga om!

 2. Pontus 14 mars 2009 at 13:40 #

  Instämmer med Jens. Grattis!

 3. nene 14 mars 2009 at 14:54 #

  Annika äger 😀

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*