Min första fotopromenad

Jag har många gånger läst om sk. photowalks, som t.ex. SDuffy brukar anordna. Och så givetvis Scott Kelbys Wordwide Photowalks. Det låter så himla kul, men jag har aldrig fått tillfälle att prova själv, förrän idag.

Till saken hör att jag ju köpte en bild för ett tag sen av en av mina flickr-favoriter, Diesmali/Johan. Vi kom överens om att träffas för att genomföra transaktionen nästa gång Johan var i Stockholm. Johan hade för avsikt att ägna sin dag som idag åt fotografering, och jag blev tillfrågad att hänga på. Med viss tvekan tackade jag ja. Inte för att jag var tveksam till Johan, utan för att vi skulle träffas kl. 6 på morgonen. Självklart gillar jag tanken på att fånga gryningsljuset, men inte på att stiga upp kl. 5 en lördag.

Jag bestämde mig dock för att dyka upp, och det ångrar jag definitivt inte. Ytterligare en fotograf, Im regen/Kim, dör upp, så vi var tre totoalt. Det är nog väldigt underskattat att ge sig ut ett antal fotografer tillsammans. Vi hade samma tempo, väntade snällt in varandra, såg olika saker. Det blev också lite som när man tränar tillsammans, man anstränger sig lite mer.

Vad gäller den tidiga tidpunkten, så lyckades jag inte fånga nåt gryningsljus, för jag had inte lust att släpa stativet mitt. Däremot njöt jag av våra runder i Gamla Stan vid sjusnåret, helt befriat från turister och andra flanörer.

Här kommer de bilder som jag tycker lyckades bäst idag:

Gamla stan t-banestation

Riddarholmen

riddarholmen-w5-img_1347

Mälardrottnigen

Gamla stan laga skor 1

Gamla stan

gamlastam-w5-img_1418

Gamla stan laga skor 2

Galosher

gamlastan-w5-img_1526

gamlastan-w7_img_1391

vinteride

slussen-w7-img_1598

9 Comments

 1. Anna 08 mars 2009 at 11:39 #

  Jag gillar den första riktigt mycket. Sen är det synd att inte hela Mälardrottningen är med, för den bilden var riktigt läcker med 😀

 2. Andreas 08 mars 2009 at 15:15 #

  Du är grym Stina. På ett positivt sätt!

  /Thente

 3. iHanna 09 mars 2009 at 12:22 #

  Otroligt fina bilder!

 4. Annika 09 mars 2009 at 13:32 #

  Fy vad mysigt att traska omkring i en helt folktom stad. Det är inte ofta man gör det. Starkt av dig att orka gå upp så tidigt! Och riktigt snygga bilder, det känns som du satsat ordentligt på förgrund/bakgrund 🙂
  1an och 5an är mina favoriter. 1an för att det är så sällan det inte är en enda människa där och 5an för att det är en så skön vinkel och schysst färgton.

 5. Morgan 09 mars 2009 at 21:18 #

  Bara bra bilder, härligt att höra du blev nöjd med promenaden men det lät tidigt…hua…men vi fotografer får lära oss att klockan bara är en uppfinning -allt vi ser kan vi fotografera natt som dag. Jag gillar dina bilder!
  Morgan

 6. Stina 09 mars 2009 at 21:54 #

  Anna: det retade mig lite också, men det var bästa vinkeln.
  Hanna: tack!
  Annika: det var det verkligen, kan rekommendera det, hehe. Du har rätt förstås, men jag tänkte faktiskt inte på det när jag plåtade. Moragan: man får intala sig det, eller hur? Tack!!!

 7. Stina 09 mars 2009 at 22:04 #

  Tack Andreas, kul att du hänger här!!! – saknar dig ju!

 8. fanny 12 mars 2009 at 10:00 #

  riktigt snygga bilder!

 9. Stina 12 mars 2009 at 10:24 #

  Tack, Fanny!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*