Georgios Karamanis – vinnare i Pick of the Week nr 1

Som ni kanske inte minns så utlovad jag en presentation av Georgios Karamanis när han vann första omgången av Pick of the week. Sen kom det saker emellan både för mig och Georgios, men här kommer äntligen frågorna och svaren:

1 ) Hur länge har du fotograferat? Min första aktiva period var när jag studerade i Grekland i slutet av 90-talet men efter några år tröttnade jag och slutade helt. Den andra började när jag flyttade till Sverige för 2,5 år sedan. Jag hade redan köpt min första digitalkamera, en kompakt, som tappade bort efter 6 månader. Då bestämde jag mig att köpa en dSLR och det har varit ganska seriöst sedan dess!

2 ) Hur ofta fotograferar du? Försöker fotografera varje dag men i verkligheten blir det 3-4 dagar i vecka.

3 ) Proffs eller amatör? Amatör. Jag sålde några bilder föra året och vill bli proffs någon gång, åtminstone deltid.

4 ) Systemkamera eller kompakt, eller båda? Systemkamera, jag vill ha full kontroll!

5 ) Favoritmotiv/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest?Tycker om att titta på nästan alla genrer. Själv fotograferar jag mest landskap/natur och byggnader, vill ta mer portätt.

6 ) Svartvitt eller färg? Kanske 60% färg – 40 % svartvitt.

7 ) Aktuella projekt? Just nu har jag mitt iphone/polarize 365 projekt, tänker sätta igång ett porträtt-projekt snart.

8 ) Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till? www.flickr.com/photos/karamanis/

6 utvalda bilder fotograferade av Georgios Karamanis

bicycle and flowers

Untitled

new apartment

untitled

operahuset

two stories

2 Comments

  1. Cissi 11 mars 2009 at 11:57 #

    Otroligt härliga bilder!

  2. Stina 11 mars 2009 at 21:01 #

    Ja, jag gillar de här bilderna också!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*