Portfolio!

Jag har äntligen tagit kontroll över min portfolio. Det har jag Aperture och Mobile me att tacka för. Än så länge är jag inte mer kräsen än kan leva med out of the box-utseendet på galleriet i mobile me. Och visst blev det ganska snyggt? Man kan faktiskt dra med musen över albumen, så ser man innehållet, men jag rekommenderar förstås ett riktigt besök 🙂

Adressen: http://gallery.me.com/stina_rad

portfolio

6 Comments

 1. bea 04 mars 2009 at 23:41 #

  duktig du är!

 2. Stina 05 mars 2009 at 8:46 #

  Tack Bea, jag är rätt nöjd med mig själv, hehe. Grattis till bilden i tidningen Fotosidan, btw. Den är härlig!

 3. iHanna 05 mars 2009 at 19:17 #

  JA! Så snyggt!

  Svart är väldigt bra färg för att visa foton på, men jag hade gärna fått liten beskrivning då det är ett personligt galleri. Jag gillar att läsa vad bilden föreställer eller tankar kring när den togs nästan lika mycket som att titta på fina foton, men det är ju personligt.

  Favoritalbum är Årstider (mycket fina utebilder) och Mitt Stockholm.

  Jag förstår inte vitsen med nedsparningsknappen (tryckte där för jag trodde man skulle komma tillbaka till menysidan), den skulle jag tagit bort. Men karusell, mosaik och slide show var kul saker att klicka runt på! Fast jag blev lite lätt illamående av karusellen… hehe.

  Händer inget när jag håller över bilderna; förstår inte vad du menar med att man kan se vad de innehåller? Jag har firefox/pc.

  Jag har tänkt i all evighet och liten stund till att det är dags att göra ett galleri på hemsidan min, men inte kommit mig för… Blir inspirerad av ditt!

 4. Rutger Blom 05 mars 2009 at 21:46 #

  Mycket snyggt!!! Är du nöjd med Aperture annars? Jag switchade till Lightroom för ca 8 månader sen.

 5. Stina 06 mars 2009 at 11:24 #

  Tack Rutger! Jag har inte riktigt vant mig vid Aperture. Jag kommer från Camera Raw, och vissa delar (projekthantering etc) finns ju inte ens där. Dessutom känns det som jag kommer att lägga mindre tid på bildhantering än tidigare, och det känns bra. Däremot är jag inte jättenöjd med hanteringen av högdagrar & skuggor, och överlag med reglagen. Vet inte om det är en vanesak, antagligen är det det. Jag skulle egentligen hellre köra Lightroom, men tyckte i slutändan licensen var alldeles för dyr. Det fann en hel del fördelar med Aperture, också, så det fick bli det. Hur känner du för Lightroom?

 6. Stina 06 mars 2009 at 11:41 #

  Tack för inputen, Hanna! Jag blir så himla glad av såna här insatta och utförliga kommentarer, men inte minst att du tagit dig tid!

  Jag förstår precis vad du menar med beskrivning, och det ska jag definitivt ta med mig till en framtida version! Jag håller med om det där med nersparningsknappen, men har inte hittat nåt sätt att avaktivera den. Det här här ju Apples standardlösning, så jag bara lägger in bilder så blir det som det blir i gränssnittet. Det har sina för- och nackdelarna. Eftersom jag inte är webbutvecklare, och inte har råd med en sån, så är fördelen att jag får en mall som i stora drag funkar och som är väldigt lättarbetad. Så småningom kommer jag nog att se mig om efter en mer unik lösning, säkert.

  Intressant att den där bläddringen när man för musen över albumbilderna funkar i alla läsare utom just FF för pc. Det funkar till och med i IE för PC… och FF för mac…

  Härligt att du blev inspirerad. Jag kom själv till skott efter att ha kikat på fotograf som jag träffade i helgen. Nu är jag lite hemlig, men det kommer i veckans tips.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*