Vinnare pick of the week nr 3 – Enough av Sonia Jansson

enough_sonia-jansson

Tredje omgången av POW togs hem av Sonia Jansson med den tuffa bilden Enough. Jag gillar den här lekfulla bilden jättemycket. Den är beskuren på ett kul och annorlunda sätt, och den är härligt komponerad. Titeln gör att det blir en spännande berättelse också. Själv stötte jag på och fascinerades av Sonias bilder första gången på den snygga 365-sajten 365bilder.se, som hon har tillsammans med Fredrik Welander. Mer om den kommer längre fram hade jag tänkt.

Som vanligt fick fotografen svara på några snabba frågor:

Hur länge har du fotat? Jag har fotat sen jag var 13 år. Jag började som lärling i mina föräldrars ateljé. Fick min första kamera, en Minolta X500 när jag var 11 år. En present från pappa. Jag kan dock säga att det är bara sen 2 år tillbaka som jag verkligen känner att jag gör det med hjärtat.

Hur ofta fotograferar du? I stort sett varje dag.

Systemkamera eller kompakt? System

Favoritmotif/genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest? Portrait. utan tvekan. helst barn.

Svartvitt eller färg? Svart vit

Aktuella projekt? Jag blev bjuden av Fredrik Welander att bidra med en bild varanan dag till hans projekt 365 bilder.se där han lägger
up en bild om dagen. En hyllning till fotografi i vardagen och dess skönhet.

Var kan man se mer av dig? Min fotoblog blir bra: http://soniajansson.wordpress.com och http://www.365bilder.se om det
går bra med två länkar.

Fler bilder av Sonia:

Angels

laura

pearls and shoes- a girl's dream

I feel pretty....

It takes two to tango...

Grattis Sonia!

4 Comments

 1. Sonia Jansson 27 februari 2009 at 16:43 #

  Tack för de fina ord Stina!

 2. fanny 27 februari 2009 at 18:32 #

  Sv: Tack så jättemycket för de fina orden! Verkligen jättekul att höra! Jag började väl intressera mig för foto någon gång under förra hösten men jag började fota på allvar när jag fick min system och i början så använde jag somsagt bara de automatiska inställningarna haha.

  jag ska försöka titta på de inställningarna och hoppas att jag kan lösa problemet.

  ha en bra kväll! 🙂

 3. Stina 27 februari 2009 at 18:39 #

  Sonia – my pleasure – tack för att du inspirerar med dina bilder och för att jag får använda dem här!

  Fanny: wow, det var snabbt marcherat, jag är imponerad! Lycka till!

 4. Jens 27 februari 2009 at 22:31 #

  oh! rätt bild vann!

One Trackback

 1. […] Tack Stina! › […]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*