Veckans tips

Veckans podcast
Min otåliga väntan på den Canon Eos 5d mark II fortgår fortfarande. I väntan på kameran hittade jag i veckan en podcast som beskrev ett test ”på fältet” på Derrick Storys ”The Digital Story”. Derrick beskriver hur kameran presterar under ett bröllop med kniviga ljusförhållanden. Det känns som kameran är värd att vänta på 🙂

Veckans blogginlägg
Via bloggen Bild och foto hittad jag till en film av och med fotografen Zack Arias. Jag säger som Brian Auer på Epic Edits, du måste se den.

Veckans utställning
På Moderna museet öppnade igår en magnifik separatutställning av den kände fotografen Andreas Gursky. Jag säger kände, men till min skam måste jag erkänna att jag inte kände till honom innan jag läste om utställningen på Moderna. Bara en gång tidigare har det varit en separatutställning med Gursky i Sverige tidigare, och det var 1995 på Roseum i Malmö. Fattar inte hur jag kunde missa den…

Det jag fann mest säreget med Gurskys bilder, förutom det enorma formatet, var detaljen och skärpan genom hela bilden. Inga grunda skärpedjup så långt ögat kan nå, får bilderna att kännas nästan udda.

Utställningen är som sagt helt enastående, och får helt enkelt inte missas om man har minsta lilla fotointresse.

Moderna shop

Moderna i snön

2 Comments

 1. Annika 24 februari 2009 at 9:31 #

  Först vill jag bara säga att jag verkligen gillar när du skriver om sånt här, smått och gott.
  Sen vill jag även gnälla lite över att jag återigen suktas av 5dmk2.. Men som du säger, den är nog allt värd att vänta på 🙂

 2. Julia 25 februari 2009 at 10:58 #

  Hej!

  Kolla http://www.fry.se.
  Vi har precis avslutat ett filmprojekt med CANON EOS 5D MarkII!

  Julia

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*