Vinnare i Pick of the Week nr 2 (v 6) – ”underwater love” av Jens Johansson

underwater love

Andra omgången av POW (vecka 6) togs hem av Jens Johansson, up and comming Stockholmsfotograf. Grattis Jens!

Jag upptäckte Jens bilder via sajten F / 1.8 för ett tag sen, och följer honom med stort intresse.  Jag passade på att ställa några snabba frågor till Jens:

1 ) Hur länge har du fotograferat? När jag var liten så fotade jag analogt och målade och ritade väldigt mycket. Sen har de trappats upp sen 2000 då jag köpte en ixus 400 som jag kände att  jagväxte ur vid 2003. Då köpte Canon 20d som jag fotade rätt mycket med och prova olika typer av objektiv utan riktigt att någon riktning. Först 2007/2008 så tog jag klivet ifrån att bara fota ofta och mycket till att ha som målsättning att göra det till brödföda inom några år.

2 ) Hur ofta fotograferar du? så ofta jag kan, med utbildningen jag går nu så brukar de bli 6-7 dagar i veckan och iaf 2-3 dagar är det sport som står på schemat.

3 ) Är du proffs eller amatör? Det är en fråga man tampas med, ibland känner man sig som en amatör men sen när man ser sina bilder och andras bilder ser man att man har nått och att man ska stå på sig. På god väg till att bli proffsigare är jag iaf.

4 ) Systemkamera eller kompakt, eller båda? Alla pengar på systemkameran Nikon d700 och en komplett objektivpark till fotojournalistik. Är dock sugen på en liten point and shoot kamera för video och att ha i fickan, men vem har råd?! Finns så mycket att köpa till systemkameran.

5 ) Favoritmotiv /genre? Vad fotograferar du helst? Vad fotograferar du mest? Det finns nog inget jag sätter framför nått annat, allt har sin charm. Men de blir mest sport och bildjournalistik i och med att jag pluggar det.

6 ) Svartvitt eller färg? Det har blivit mycket färg med nya kameran eftersom den presterar så bra och de är sällan jag svartvit konverterar för att rädda en bild.

7 ) Aktuella projekt? Lite olika lösa, har börjat tänka mer i bildspel och utställningar men inget är rock solid men det kommer.

8 ) Har du någon blogg eller sajt som du vill att jag ska länka till? jag har just migrerat min blogg till wordpress så den är lite stökig och börjat lite smått på min portfolio där bara sportdelen är klar:

http://highoniso.wordpress.com/

http://www.bildterapi.net/

9) jag vill passa på och tacka alla som stöttat mig och tror på mig utan er blir det inga bra rutor, ni vet vilka ni är.

Jag bad Jens välja ut 5 st favoriter ur sin portfolio:

uvrug04

Sundsvall dragons - Plannja Basket

Powerlifting

Helene

Slussen

Så småningom kommmer det även en presentation av första etappens vinnare, och alldeles snart presenteras urval för v. 7

2 Comments

  1. Anna 18 februari 2009 at 8:15 #

    sköna bilder, jag gillar hans bilder från uvrugbyn, men det är nog mest för att jag själv är en egen uvrugbytönt och det är så sällan man ser några bra bilder från en träning 😀

  2. Stina 18 februari 2009 at 9:46 #

    Jens har berättat om sina strapatser för att få till de där bilderna – han ligger i ett pyttigt rör och plåtar. Hade ingen fått mig att göra. Och jag håller med, det är riktigt sköna bilder!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*