Veckans tips

Veckans podcast
20090214_0652Jag har tidigare tipsat om  föreläsningar i fotohistoria av Jeff Curto från College of DuPage. Nu har jag upptäckt att Jeff Curto även  har en podcast som handlar om fotografering och kreativitet. Podcasten heter Camera Position. Inläggen är förhållandevis korta (10-15 min). Det första jag lyssnade på hette ”How to get really god at photography”. Om du inte lyssnar på nåt annat, lyssna på det. Det är oerhört inspirerande, om än inte revolutionerande. I vår kommer Jeff dessutom att hålla en workshop i Toskana för fotografer. Jag skulle nästan ge min vänstra tumme för att få vara med på den..

Det senaste inlägget från Jeff är nr 5  i en serie om vilka fotoböcker en fotograf bör ha i sin bokhylla handlar om fotografen Robert Frank.  Robert Frank reste under sent 50-tal runt och dokumenterad USA och gav ut en för sin tid revolutionerande bok vid namn ”The Americans”. Efter att ha lyssnat på det här inlägget åkte jag raka vägen till Akademibokhandeln och köpte boken.

Veckans blogginlägg
På temat inspiration har Jens i sin blogg ”High on iso” samlat ett antal länkar till bildspel. Samtliga är enastående inspirerande och engagerande och och måste helt enkelt ses!

Veckans boktips
20090214_0653Två stycken, faktiskt:
1) Kreativ fotografering – Exponering av Bryan Peterson handlar om hur man använder brännvidd, exponeringstid för att åstadkomma exakt det resultat man vill. Det kanske inte är nytt och revolutionerande, men som självlärd uppskattar jag att få struktur på mina kunskaper, och det får jag verkligen i den här boken.

2) The Photo Book från Phaidon är ett referensverk som listar kända fotografer och bilder från a-ö. Helt i Jeff Curtos anda, som bl.a säger att ett steg i att bli en bättre fotograf är att titta på bilder.

Veckans utställning
Nu kom jag iväg och såg den, utställningen Framtidslandet på Galleri Kontrast på Hornsgatan. Det tycker jag du också ska göra. Den är värd omvägen och mycket mer.

2 Comments

  1. Jens 16 februari 2009 at 9:53 #

    Så länge du inte offrar din högra ”af-on” tumme är du hemma 😉

  2. Stina 16 februari 2009 at 10:46 #

    Ha ha, aldrig!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*