Veckans tips

Veckans video
Jag har länge gått och funderat på att ersätta Camera Raw med Adobe Lightroom. En anldedning att jag tvekar är dels att jag inte riktigt gillar tanken på att släppa kontrollen över filstrukturen (jaja, dumt, jag vet). Det det som hittills avhållit mig mest är licenskostnaden, som jag tycker är i dyraste laget. LR kostar 3295 kr på Dustin Home. Att jämföra med Aperture, som kostar 1795 kr, men som jag iofs av olika anledningar inte vill ha.

Efter att ha tittat på en film på Squeeze the lime om bildbehandling i Lightroom, så måste jag säga att jag är mycket närmare att trycka på köpknappen. Tack Jens, för tipset!

Veckans blogginlägg
Visst vore det trevligt om det fanns en lista som innehöll alla svenska fotobloggar? Den utopin är kanske inte långt borta, om vi alla hjälps åt och anmäler oss till omDigitalfotos utmärkt ambitiösa initiativ att ta fram en sån lista.

Veckans lära sig mer-tips
Här har jag faktiskt två väldigt starka tips. För det första är vi väl några som gått kursen digital bildbehandling för Moderskeppets Mattias Karlsson på Högskolan i Jönköping? Själv var jag grymt nöjd med den kursen, och blev alldeles lycklig när jag läste att Mattias, i samarbete med Göran Segeholm till hösten drar igång en kurs i fotografi – Visuell kommunikation. Samtidigt får jag väl passa på att tipsa om den DVD-kurs i Retousch som Moderskeppets Anders  nyligen släppt, och som jag precis beställt, tillsammans med den om svartvit konvertering.

Veckans utställning
Det har varit en stressig fullsmetad vecka och jag har inte hunnit komma iväg på någon utställning. Högst på listan står dock just nu utställningen Framtidslandet på Galleri Kontrast. Det är ”18 fotografer från Nordens Fotoskola har fotograferat ett land som rusar in i framtiden. En framtid där oron för finanskrisen kan tyckas större än tron på robotar och flygande bilar”.

Träningsglädje

Försmak från fotografering vid Sats Inspirationsdag 2009

2 Comments

  1. Stefan 07 februari 2009 at 21:31 #

    Tack för omnämnandet Stina. Vore kul om projektet lyckades.

  2. Stina 07 februari 2009 at 22:49 #

    Det känns självklart, man har ju letat en del… Jag ska sprida ordet så gott jag kan, hoppas andra gör det också!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*