Utvald och Creative commons

När jag skummade igenom min RSS-skörd i morse upptäckte jag att en av mina bilder använts för att exemplifiera en mycket trevlig artikel om bröllopsfoto på bloggen Your Photo Tips. Det är andra gången Damien Franco väljer ut en av mina bilder, och jag blev lika glad den här gången som förra.

Vän av ordning kan tycka att jag skulle blivit tillfrågad innan publiceringen, om det var ok att använda bilden, men jag vill minnas att jag postat den i bloggens Flickr-grupp, och då får det nog anses ok, eller hur? Även om det var ett tag sen. I vilket fall så stör det inte mig, jag blir bara glad att få visa upp min bild.

Precis efter att jag läst detta, publicerade Håkan Dahlström ett inlägg på sin blogg om Creative Communs. CC är en licensmodell för bilder som lite förenklat tillåter fri publicering i ickekomerciella sammanhang. Läs och begrunda, jag instämmer med Håkan!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*