Tillbakablick 2008 – mars

Mars var en händelserik månad. Det märsk på bildfloran för det var svårt att välja ut favoriter. I början av mars hade jag mina föräldrar på besök från Skåne. Vi visade stolt upp södra Södermalm, kvartering kring Mariatorget. Här tog jag den bild som haft överlägset flest besök av alla mina bilder på Flickr , 4000 ggr i skrivande stund, gatubilden med våta gatstenar i förgrunden. Om du besöker den på Flickr kan du föresten se exakt var den är tagen på Brännkyrkagatan. Jag gillar kartfunktionen på Flicker, men hoppas att våra kamror snart förses med gps, så man kan se var bilderna är tagna.

Jag fotograferade ytterligare ett event, Webbstrategidagarna. Väl på plats blev jag ombedd av en av arrangörerna att ta bilder. Blir väl så när man har stor kamera med stort objektiv… Har inte hört nåt mer om det.

En av mina arbetskamrater åkte till USA, och jag bad honom köpa ett macroobjektiv till mig, ett 100 mm f 2.8. Det låter klyshigt men en helt ny värld öppnade sig. Mest förvånad blev jag över hur fina färgerna blev med objektivet

Vi var i Skåne (magnoliemacrot och den svartvita bilden) och vi var och cyklade på Mallorca (rosa himmel och cafebilden). Jag fotade lite hemma (fönsterbilden) och labbade mycket med Photoshop.

När jag ser tillbaka på mars månad 2008 tycker jag att det var här nånstans som det verkligen började gå åt rätt håll. Visst blev det bra bilder tidigare, men nu börjar andelen "keepers" öka en hel del i förhållande till de som jag rensat bort.

3-MARS

3 Comments

 1. mojjephoto 14 januari 2009 at 21:20 #

  En härlig tillbakablick, macro är roligt jag hade också ett 100mm som tyvärr gick sönder förra året. Jag tror dock inte jag kommer köpa något nytt. Jag tycker samtliga bilder här är kanon. Roligt att höra du får mera keepers i samlingen också. Jag fortsätter följa din blogg med spänning.
  Morgan

 2. Stina 14 januari 2009 at 21:37 #

  Tack igen, Morgan! Jag använder nog mitt 100 mm mer för porträtt och så, än för macro. Det brukar bli riktigt bra.

 3. Christian, Fotoblogg 15 januari 2009 at 18:32 #

  sv: åh, tack! alltid kul med lite mer utförliga kommentarer. lite mer än, ”snygg bild”. Det uppskattas!
  Tack 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*