Veckans podcastavsnitt: Camera Dojo avsnitt 30 – Marc Fuller on SEO for your website från 7 januari

Det här tipset är inte 100% fotorelaterat, utan handlar om webbpublicering och sökmotoroptimering (SEO). Camera Dojo är en trevlig blogg och en ännu trevligar podcast som snabbt seglat upp och kommit in bland mina 3-4 favoriter som jag lyssnar på varje vecka (övriga är Twip, MacBreak Weekly, Digital Planet från BBC och Photoshop killer tips). De två värdarna bjuder in och intervjuar en gäst, oftast en fotograf. Det brukar vara runt 1 h, men tiden flyger iväg.

Årets första Camera Dojo-podcast från den 7 januari  handlar dels om sökmotoroptimering med inriktning på fotografers webbpublicering. Det är på en grundläggande och lättbegriplig nivå, men ändå inspirerande att lyssna på som fotograf. Lite granne nämns svårigheterna att använda flashbaserade sajter och få dessa att dyka upp i sökmotorerna, och hur man i stället kan jobba med flashmoduler.

Sista delen av podcasten ägnar man åt att berätta vilka fördelar WordPress har gentemot andra verktyg, t.ex. vad gäller sökmotoroptimering om man jämför med Joomla och skrädddarsydda lösningar.

Själv har jag använt Blogger så länge jag har bloggat, men har under en längre tid funderat på att byta byta verktyg. I helgen satte jag upp en WordPressblog för ett nytt projekt som jag jobbar med, och jag är helt såld. När jag sen läste att Google tagit fram stöd för att migrera innehåll från Blogger till WordPress, så har ¨jag påbörjat migreringsjobbet!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*