Tillbakablick 2008 – februari

Februari 2008 var en mycket produktiv månad för mig. Jag fortsatte jobba med bildbehandlingsutbildningen och gjorde min första inlämningsuppgift (bilden av räcket).

För första gången fotograferade jag ett event, SATS inspirationsdag (s/v bild med tjej på spincykel). Jag var där som deltagare, och fotograferingen var på helt eget bevåg. Kanske just därför var det en bra övning i modet att plocka upp kameran och använda den och strunta i vad folk tycker och tänker.

För första gången gjorde jag en tur på stan för att enbart ta bilder, ensam. Under 2008 har jag kommit att inse att det är på det här sättet jag får mina bästa bilder. Jag kan fotografera i lugn och ro, ingen som står och trampar och vill vidare. Det här är väl egentligen självklart, fast det var det inte för mig. Turen gick till Stadshuset (fötterna) och jag tog ett gäng hdr-exponeringar. Många bra blilder blev det av denna tur.

Under februari blev det alltså fortsatt många hdr-bilder (blå bilden och stockholmsbilden). I mitt förra inlägg var jag lite hård både mot mig själv och mot hdr. Faktum är att det finns många sätt att använda hdr. Det är en utmärkt teknik att komma tillrätta med digitalkamerans begränsningar i dynamiskt omfång, dvs. att få med detaljer i både väldigt ljusa partier och väldigt mörka partier i samma bild. Det går detta visar mina Flickrvänner Johan, Aron och Bruce.

Jag fortsatte även ta med kameran till jobbet (mitt gamla jobb-bilden av kuddrummet överst till höger). Februari var också en tulpanmånad och det var också månaden när jag hade turen att ha kameran med mig när världens rödaste solnedgång ägde rum.

2-FEB

2 Comments

  1. mojjephoto 12 januari 2009 at 23:11 #

    Det var en bra tillbakablick, en rejäl samling med bilder blev det visat också. Många fina bilder tycker jag. Det där med att våga använda kameran varsomhelst skulle jag också behöva öva på. Jag tycker det känns pinsamt att gå på stan och fotografera speciellt när man känner igen mycket folk.
    Morgan

  2. Stina 13 januari 2009 at 13:26 #

    Tack, Morgan! Jag har också svårt med att ta bilder på stan och av folk jag känner. Men jag har resonerat som så att om jag inte grejjar att ta bilder av de närmaste, så hur ska jag då grejja främlingar? Tanken på att be nån okänd om att få ta en bild lockar, men skrämmer mer än den lockar. Har funderat på att gå t.ex. kursen ”Street photography” på Folkuniversitetet eller till och med Workshoppen ”Att våga närma sig motivet” på IS i Barcelona: http://www.is-barcelona.com/201/9/. Det vore nåt!
    .stina

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*