Tillbakablick 2008 – januari

Lite sent om sidor (jämfört med vissa andra) har jag börjat lite sent. Men bättre sent än aldrig, sägs det.

I januari bler det mycket HDR. Mot slutet av 2007 labbade jag en del med fejk-hdr, utan att riktigt veta vad hdr var. Fick PhotoMatix (ett program för att göra hdr-bilder) i julklapp, och sen var det kört. I skrivande stund har jag helt tröttnat både på att titta på hdr, och ännu mer att göra dem. För den som är intresserad att lära sig ska dock Stuck in Costum tutorial vara bra, har jag läst. Gillar man den här typen av bilder så är det föresten en blogg man ska hålla koll på.

Det största som hände var nog att jag började en distanskurs på Högskolan i Jönköping i Digital Bildbehandling. Kursen leds av Mattias från Moderskeppet,som väl är vår mesta (och kanske bästa) Photoshopguro. Av alla Photoshop-lärare som jag stött på, så är Mattias den överlägset mest pedagogiska, tillsammans med Scott Kelbys böcker. Mer om kursen längre fram.

Jag tog förstås även "vanliga" bilder. Tog bilder hemmaomkring (Söder/Hornstull) och på jobbet.  

I januari gjorde jag min första och hittills enda självporträtts-serie. Det blev rätt kasst och jag tänker ofta att jag ska ta nya självporträtt. Men det är alltid nåt som kommer emellan; har inte varit hos frissan på länge, ljuset räcker inte till, osv. Nåt att ta tag i under 2009…

 

1-JAN-collage

2 Comments

  1. Annika 10 januari 2009 at 14:09 #

    Vilka fina bilder ändå, även om du tröttnat på hdr och inte blev nöjd med självporträtten 🙂
    Det måste vara riktigt kul att ha Moderskepps-Mattias som lärare! Det är på den sidan jag lärt mig mycket av det jag kan idag.

  2. Stina 10 januari 2009 at 22:25 #

    Tack, Annika! Jo, jag kanske kan var lite mindre hård mot mig själv, hehe. Kursen var extremt lärorik, jag rekommenderar den verkligen. Jag lärde mig ganska mycket nytt, men den största vinsten var att få en botten i kunskapen, en teoretisk bakgrund att stå på och utvecklas från. Innan kursen var jag helt självlärd, om man nu kan kalla att följa diverse Photoshoptrick för det… Kursen är som sagt på distans, och har man gymnasiebetyg är det bara att söka.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*