Sena nyårslöften och en början till en ännu senare årskrönika

Som alla andra så har jag mer eller mindre medvetet avlagt ett antal nyårslöften. De mest artikulerade rör faktiskt den här bloggen.

Hittills har jag inte haft jättemycket besök, men jag har heller inte ansträngt mig särskilt mycket för att marknadsföra den. Jag har skickat länkar till vänner och bekanta, men inte mycket mer. Jag gjorde ett lite tamt försök att driva trafik från Flickr (därav den engelska perioden). Det gav en del besök, men inte tillräckligt för att motivera det extra knölet att skriva på engelska.

2009 tänkter jag göra ett försök att få lite mer besök till den här bloggen. Här är några idéer som jag hoppas kommer att dyka upp så småningom:

1. Lite mer innehåll i form av textinlägg, tankar kring fotografi, länktips och annat. Inte några regelrätta tester och guider, för det finns det så många bra på nätet redan, men länkar till dito.

2. Veckans tips och veckans länktips. Enstaka guldkorn, men kanske inte några listor.

3. Veckans fotograf, så småningom. Jag har lärt känna en mängd fantastiska fotografer på Flickr som jag hoppas kan vilja vad de gör.

4. Jag tänker starta en grupp på Flickr, ur vilken jag kommer att välja veckans bilder, ett tiotal och publicera.

5. Jag vill bjuda in gästbloggare som delar med sig av sina tankar, gärna i bild.

Inget revolutionerande, men lite högre ambitioner. Har du idéer och tankar om vad du skulle vilja se på bloggen tar jag väldigt gärna emot dessa.

Vad gäller mitt eget fotograferande så har jag bestämt mig för att ta minst en bild om dagen. Inte som ett projekt, egentligen, utan mer som övning/träning. En del kommer jag förstås att publicera, det är oundvikligt, men definitivt inte alla. Jag vill fokusera mer på att fotografera människor och bli bättre på det, jag vill bli modigare. Jag vill genomföra ett par tre riktigt lyckade projekt. Min förhoppning är att mina bilder ska få mer mening och starkare innehåll. Det räcker inte med 2009 för att komma dit, men man måste ha långsiktiga mål också.

Till att börja med blir det dock en sorts (sen) årskrönika där jag kommer att välja ut några bilder från varje månad under 2008, inspirerad bl.a av superduktiga Annika Svenmarck. Första avsnittet kommer i morgon.

6 Comments

 1. Annika 09 januari 2009 at 8:42 #

  Det ska bli riktigt kul att läsa din årskrönika 🙂

 2. Stina 09 januari 2009 at 9:26 #

  Jag blev som sagt väldigt inspirerad av din. Förutom att det var kul läsning och fantastiska bilder, så är övningen i sig väldigt lärorik!

 3. Maria 09 januari 2009 at 12:42 #

  Tack för kommentaren, den gjorde mig glad :o) Det här låter som en blogg för mig. Du tar jättefina bilder och har verkligen hittat din egna stil. Så här har du en besökare till :o)

 4. Stina 09 januari 2009 at 14:02 #

  Tack Maria! Din blogg kommer definitivt att dyka upp inom en snar framtid som favorit och länktips! Inser föresten så här i efterhand att den här texten är mer ett löfte till mig själv än mina läsare, och lite instrumentellt skriven. ”Driva trafik” hrm. Det handlar väl mer om att helt enkelt skapa innehåll som är till glädje och förhoppningsvis nytta för mina (än så länge ganska få) besökare 🙂

 5. mojjephoto 09 januari 2009 at 15:13 #

  Det låter spännande, jag kommer börja följa din blogg. Jag har redan hittat många fina bilder här så det blir spännande att följa din utveckling.
  Morgan

 6. Stina 09 januari 2009 at 15:49 #

  Kul att höra Morgan! Din blogg hör också till en av mina favoriter, så jag säger som sa till Maria!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*