Shoreline

smyge-20080729_4069

The movement of water is extreamly hard to capture. This shot is one of the better ones from a series of trial and errors. I consider it to be "work in progress".

The lesson I learned is that I need a grey filter, to get it quite right. This shot is taken at dusk, with a polarising filter, f22. Still, I could not get the exposure quite long enough to capture the water the way I wanted.

2 Comments

  1. Järnladyn 29 augusti 2008 at 13:26 #

    Trösta dig med att bilden blev snygg så det räcker!
    Men jag vet hur det är, bra kan alltid göras bättre…

    Vad fick du för exponeringstid med bländare 22 och gråfilter?

  2. Stina 30 augusti 2008 at 10:31 #

    Jag har inte blivit färdig att skaffa gråfilter, så det fick duga med polariseringsdito. Tyvärr var det inte tillräckligt mörkt. Trots 100 iso, bländare 22, så blev tiden 4 sekunder. Jag skulle velat ha en ännu längre exponering så att vattnet blev riktigt mölkigt soft. Det gick inte här utan att överexponera totalt. Ljuset och tonerna är jag dock mycket nöjd med, och jag gillar verkligen de gröna algerna på stenarna!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*