Självporträtt – glimt i ögat

Många fotografer ägnar sig åt självporträtt. Det kan tyckas självcentrerat, men har nog oftare en mer praktisk förklaring. Att hitta villiga modeller är inte det enklaste, och alla blir förstås inte naturligt undersköna som Kajsa och hennes son.

Självporträtt har därför sina fördelar, men även nackdelar. Man blir extremt kritisk (hrm kanske inte en nackdel trots allt). Men framför allt är det svårt. Det är svårt att hamna rätt inom ramen för bilden, det är svårt att få rätt skärpa osv.

Detta är ett första trevande försök. Jag tror jag kommer att fortsätta försöka, men är inte helt säker, för jag är inte jättenöjd med bilderna och det tog säkert 2 timmar att få till 4 st halvbra. Och då har jag inte räknat in efterbehandlingen…

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*